Διορθώσεις χωρίς πρόστιμα στην καταγραφή των τετραγωνικών των ακινήτων όπως εμφανίζονται στα αρχεία των Δήμων μπορούν να κάνουν έως τις 31 Μαρτίου 2020 οι ιδιοκτήτες. Από την 1η Ιανουαρίου 2020, όμως, τέλη και εισφορές προς τους ΟΤΑ θα υπολογίζονται με τα νέα διορθωμένα τετραγωνικά, επιβαρύνοντας τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος μέσω των οποίων εισπράττονται.

Διάταξη νόμου του υπουργείου Εσωτερικών η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή απαλλάσσει από πρόστιμα και αναδρομικά χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων σε όλη τη χώρα, οι οποίοι όμως θα πρέπει να διορθώσουν τώρα τα λανθασμένα εμβαδά στους Δήμους. Η ΠΟΜΙΔΑ με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «λύση -λύτρωση για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων».

Η ρύθμιση αυτή καταλαμβάνει κάθε είδους φόρους, τέλη και εισφορές προς τους Δήμους της χώρας, όπως τέλη καθαριότητας και φωτισμού, ΤΑΠ και δημοτικό φόρο, και αφορά κάθε είδους ακίνητα, ήτοι κατοικίες, καταστήματα, γραφεία, αποθήκες, κλπ.

Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων διόρθωσης τετραγωνικών είναι μέχρι την 31η Μαρτίου 2020, ενώ η πληρωμή των πρόσθετων εμβαδών θα αρχίσει από την 1.1.2020, όποτε και αν δηλωθούν.