ICAP βραβεία «True Leaders 2018»: Η ICAP, η μοναδική εταιρεία αναγνωρισμένη ως Rating Agency από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τη European Securities and Markets Authority (ESMA), θα βραβεύσει την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, για 9η συνεχή χρονιά, εταιρείες και τους ομίλους-ηγέτες βασιζόμενη σε τέσσερα μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια σύμφωνα με τα δημοσιευμένα αποτελέσματά τους. Η τελετή έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Τα βραβεία θα απονείμουν ύστερα από χαιρετισμό ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και οι  Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Κωνσταντίνος Μπίτσιος, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Βασίλης Ραμπάτ, πρόεδρος της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) και Νικήτας Κωνσταντέλλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου εταιρειών ICAP.

Επενδυτικό φόρουμ με θέμα «Επενδύοντας στις συμπράξεις: Νέα έργα ΣΔΙΤ / Ενέργεια, υποδομές, περιβάλλον»: Θα πραγματοποιηθεί στις 16 Δεκεμβρίου 2019 στο ξενοδοχείο Athens Divani Caravel. Πρόκειται για την τρίτη ετήσια εκδήλωση με αποκλειστικό θέμα τα έργα και τον θεσμό των ΣΔΙΤ στο πλαίσιο των ενημερωτικών δραστηριοτήτων του επενδυτικού φόρουμ Α-Energy Investments με την ενεργό συμμετοχή και συνεργασία των άμεσα ενδιαφερόμενων και εμπλεκόμενων υπουργείων, περιφερειών και συνολικότερα οργανισμών που ήδη αναπτύσσουν έργα με ΣΔΙΤ (ή ετοιμάζονται να αναπτύξουν) και ασφαλώς των ενδιαφερόμενων ιδιωτών επενδυτών, μελετητών-συμβούλων και εκπροσώπων του ευρύτερου κατασκευαστικού κλάδου. Βασικός στόχος είναι να μεταφέρει επιτυχημένες εμπειρίες αλλά και δυσκολίες, να παράσχει πρακτική και πρωτότυπη πληροφόρηση στους άμεσα ενδιαφερόμενους, να φωτίσει άγνωστες πτυχές του θεσμού, αλλά και να συνδέσει τις ΣΔΙΤ με τους αναπτυξιακούς στόχους, ταυτόχρονα όμως και με τους απαιτητικούς στόχους απορρόφησης του ΕΣΠΑ και λοιπών ευρωπαϊκών πόρων που έχουν τεθεί σε εθνικό επίπεδο.

OpenEARTH Conference on Climate Change Adaptation and Mitigation: Tο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με το Perrotis College, διοργανώνει συνέδριο με τίτλο «OpenEARTH Conference on Climate Change Adaptation and Mitigation», στο πλαίσιο του έργου «BalkanROAD – Αγροκτήματα με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, αποβλήτων και νερού. Κατευθυντήριες οδηγίες και στρατηγικές αειφόρου διαχείρισης του βαλκανικού γεωργικού τομέα», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και από εθνικούς πόρους των συμμετεχόντων χωρών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Balkan-Mediterranean 2014-2020». Ο σκοπός του συνεδρίου είναι η αντιμετώπιση του βασικού ζητήματος της προσαρμογής και του μετριασμού της κλιματικής αλλαγής στον πρωτογενή τομέα μέσω της προώθησης γεωργικών πρακτικών και σύγχρονων αποτελεσματικών τεχνολογιών. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 12, 13 και 14 Φεβρουαρίου 2020, στο ξενοδοχείο Holiday Inn στη Θεσσαλονίκη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση του συνεδρίου https://balkanroad.eu/conference/.