Ο Ντανιέλε Ορσατό ορίστηκε από την UEFA για να διευθύνει το αυριανό ματς στο γήπεδο Καραϊσκάκης. Ο Ιταλός που με έναν τρόπο ξυπνά όμορφες αναμνήσεις. Ηταν ο ρέφερι στην αναμέτρηση Μονπελιέ – Ολυμπιακός στις 24 Οκτώβρη 2012. Σε ένα από τα μεγάλα «διπλά» του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μιας ανατροπής (1-2) που έφερε τις υπογραφές του Βασίλη Τοροσίδη και του Κώστα Μήτρογλου.

Ο Ορσάτό έχει «σφυρίξει» ελληνικές ομάδες άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν. Την εθνική μας στο Γεωργία – Ελλάδα 1-2 για τα προκριματικά του Euro 2012, το ΠΑΟΚ – Ρούμπιν Καζάν 1-1 το 2011 για τη φάση των ομίλων του Europa League, το Παναθηναϊκός – Ντινάμο Μόσχας 1-2 το 2014 για τους ομίλους της ίδιας διοργάνωσης και το Ατρόμητος – Φενερμπαχτσέ 0-1 για τα playoffs του Europa το 2015. Πέρυσι ήταν διαιτητής στο Ερυθρός Αστέρας – Ζάλτσμπουργκ 0-0 για τα playoffs του Champions League.

n Στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ κατέφυγε η ΠΑΕ Ολυμπιακός για την τιμωρία που της επιβλήθηκε πρωτόδικα για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ (1/12) στο Καραϊσκάκης. Την τιμωρία δύο αγωνιστικών (!) της έδρας, παρότι τόσο το φύλλο αγώνα όσο και η έκθεση του παρατηρητή ήταν «λευκά». Με την πρωτόδικη απόφαση θυμίζουμε ότι οι Ερυθρόλευκοι θα δώσουν κεκλεισμένων των θυρών τις αναμετρήσεις με τη Λάρισα (18/12) και τον Παναθηναϊκό (το πρώτο ματς του 2020, δεν έχει οριστεί ακόμη η ημερομηνία του).