Με επιτόκιο κάτω από το 6,4%, για την ακρίβεια 6,375%, και λήξη το 2024, τιμολογήθηκε χθες επιτυχώς για την Ελλάκτωρ η διεθνής έκδοση πρώτης τάξεως (senior) ομολογιών, συνολικής ονομαστικής αξίας 600 εκατ. ευρώ. Η  τιμή έκδοσης είναι στο 100% και οι ομολογίες πρόκειται να εκδοθούν από την εξ ολοκλήρου θυγατρική της, Ellaktor Value PLC.

Τα έσοδα της έκδοσης θα διατεθούν για την αποπληρωμή μέρους του υφιστάμενου δανεισμού της Ελλάκτωρ και των θυγατρικών της, Ακτωρ Παραχωρήσεις ΑΕ και Ακτωρ ΑΕ, για την καταβολή των αμοιβών και των εξόδων της έκδοσης αλλά και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς. Η έκδοση προγραμματίζεται να διακανονιστεί στις 12 Δεκεμβρίου 2019, ή περί την ημερομηνία αυτή, εφόσον πληρωθούν οι συνήθεις προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Στο ομόλογο της Ελλάκτωρ υπήρξε ευρεία συμμετοχή από την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική, με συνολικά πάνω από 100 επενδυτές, εκ των οποίων το 75% ήταν ξένα χαρτοφυλάκια και μόλις 25% ελληνικής προέλευσης.

Η μεγάλη συμμετοχή και η διπλάσια της προσφοράς κάλυψη που έφτασε λίγο πριν από το κλείσιμο του βιβλίου τα 1,2 δισ. ευρώ, έναντι των 600 εκατ. ευρώ που ζητήθηκαν, οδήγησαν τελικά το κουπόνι προς τα κάτω, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται κάτω από το 6,4% αντί των αρχικών ενδείξεων που είχαν κυκλοφορήσει και έκαναν λόγο για 6,75% ή 7%.