Με όσες ειρωνείες κι αν απαντήσει ο ΠΑΟΚ στα αιτήματα σχεδόν του συνόλου των ελληνικών ομάδων και της ίδιας της Superleague 1 που εξέδωσε ανακοίνωση διερεύνησης της υπόθεσης με την Ξάνθη, η αλήθεια είναι πως το παιχνίδι του Σαββάτου μεταξύ των δύο συγκεκριμένων στο γήπεδο της Τούμπας δεν πρέπει να διεξαχθεί. Και δεν πρέπει να διεξαχθεί όχι μονάχα αυτό το Σάββατο, αλλά έως ότου αποφανθούν τα δικαιοδοτικά όργανα για το καθεστώς κάτω από το οποίο λειτουργούν οι δύο ΠΑΕ.
Ο ίδιος ο ΠΑΟΚ και πολύ περισσότερο η ίδια η Ξάνθη θα έπρεπε να αιτηθούν την αναβολή του μεταξύ τους αγώνα. Για να διώξουν από το φίλαθλο κοινό το αίσθημα που κυριαρχεί και που θα κυριαρχεί και μετά απ’ το παιχνίδι, ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Η Ξάνθη πάει στην Τούμπα με υπηρεσιακό προπονητή, με όλη την Ελλάδα να συζητά για τη σχέση της με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Σκεφτείτε τι θα προκύψει αν ο τερματοφύλακάς της ή οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής της υποπέσει σε κάποιο λάθος και αυτό κρίνει το αποτέλεσμα.
Ουσιαστικά, η ακριτική ομάδα κυρίως, αλλά φυσικά και ο ΠΑΟΚ κινδυνεύουν να εκθέσουν τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Με εκείνους θα… γελάει η εξέδρα, αν συμβεί κάτι που θα φουντώσει ακόμα περισσότερο η φήμη. Εκείνους θα συζητά η Ελλάδα. Αν οι δύο ΠΑΕ θεωρούν πως δεν έχουν την παραμικρή ιδιοκτησιακή σχέση μεταξύ τους, ας ζητήσουν σήμερα κιόλας να αναβληθεί το παιχνίδι.
Ούτε το πρώτο θα είναι, ούτε το τελευταίο. Ούτε χάθηκαν οι ημερομηνίες για να ορίσει η Λίγκα το ματς ύστερα από 1-2 μήνες, ούτε κρίνει επί της ουσίας αυτή τη στιγμή κάτι, ιδιαίτερα από τη στιγμή που υπάρχουν και τα πλέι οφ. Η διαφορετική στάση, αυτή της ειρωνείας και της επιθετικής απάντησης, όταν ήδη οι περισσότερες ΠΑΕ στρέφουν τα βέλη κατά πάνω τους, φέρνουν ΠΑΟΚ και Ξάνθη ακόμα περισσότερο σε θέση… άκομψη.







