Η εταιρεία Impala του Δημήτρη Βιντζηλαίου στην οποία ανήκει η Λακωνική Τροφίμων φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι ο προτιμητέος επενδυτής που θα αναλάβει την τύχη της Creta Farms. Χθες αργά το απόγευμα καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν ότι τελικά η πρόταση της Impala θεωρείται ως η πλέον συμφέρουσα για την Creta Farms, αν και ακόμα δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις από μέρους των εμπλεκόμενων μερών, κάτι που αναμένεται να γίνει έως την ερχόμενη Παρασκευή.

Χωρίς να έχουν γίνει ανακοινώσεις από τους εμπλεκόμενους, η Impala φέρεται να έχει καταθέσει πρόταση για αποπληρωμή του 41,5% των οφειλών που έχει η εταιρεία στις τράπεζες, ενώ σε μικρότερο ποσοστό κυμαίνεται η προσφορά που έχει καταθέσει η Lime Capital, που είναι και βασικός μέτοχος της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη.

ΣΤΙΣ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ. Οι δύο διεκδικητές, που βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις με τον σύμβουλο ΕΥ και εκπροσώπους των πιστωτικών ιδρυμάτων για το πλάνο εξυγίανσης και τον τρόπο διευθέτησης των απαιτήσεων της αλλαντοβιομηχανίας ύψους άνω των 153 εκατομμυρίων ευρώ, φέρεται να κατέθεσαν βελτιωμένες προσφορές. Ωστόσο οι πιστώτριες τράπεζες θα αποφασίσουν οριστικά έως το τέλος της εβδομάδας. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 23 Δεκεμβρίου θα αποφασίσει εκτός απροόπτου η γενική συνέλευση της Creta Farms για τη έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης και την παροχή εξουσιοδότησης στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας για την υπογραφή της και στη συνέχεια την κατάθεσή της στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου για έγκριση.