«Εκφράζω την αλληλεγγύη και τον σεβασμό μου στον Εβο Μοράλες και τον λαό της Βολιβίας απέναντι σε κάθε προσπάθεια να επιστρέψουν οι σκοτεινές μέρες των πραξικοπημάτων και της βίας. Να νικήσει η Δημοκρατία». Με αυτό το τιτίβισμα συμπαραστάθηκε ο συριζαίος πρόεδρος στον Μοράλες που παραιτήθηκε ύστερα από τρεις εβδομάδες διαδηλώσεων εναντίον του. Τι έγινε; Δεν έχουν την ίδια αξία τα αιτήματα του βολιβιανού πεζοδρομίου με του ελληνικού; Γιατί το δεύτερο το εξιδανικεύει συνέχεια ο Τσίπρας.

Ταμείο

«Υπήρξε μία ασύμμετρη και παντελώς αδικαιολόγητη επίθεση αστυνομικών δυνάμεων εναντίον φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ που μας υποχρεώνει να διατυπώσουμε δημοσίως το ερώτημα. Μήπως τελικά είναι ο κ. Μητσοτάκης αυτός που επιδιώκει ένα νέο Γρηγορόπουλο;», διερωτήθηκε ο Γιάννης Ραγκούσης. Αν δεν με απατά η μνήμη μου το νέο του κόμμα είναι εκείνο που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη δολοφονία Γρηγορόπουλου χαρακτηρίζοντας όσα ακολούθησαν εκείνο τον Δεκέμβρη ως εξέγερση της νεολαίας – και κάνοντας ταμείο κάποια χρόνια μετά, το 2012.

Γκροτέσκο

Σύμφωνα με το Στέλιο Κούλογλου ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έκαναν «γκάφα», επαναφέροντας στην επικαιρότητα τη Novartis. Το κατάλαβαν, συνέχισε, και «τώρα παίζουν καθυστέρηση» για να μη συζητηθεί στη Βουλή, «αλλά να συζητάμε για το αν ο Πολάκης με τον Τζανακόπουλο θα είναι έξω ή μέσα». Το τσιτάτο περί πραγματικότητας που τόσο το χειρότερο για εκείνη αν δεν συμφωνεί μαζί μας, θέλω να πω στον ευρωβουλευτή, δουλεύει μόνο όταν έχεις την κυβέρνηση. Οταν είσαι στην αντιπολίτευση απλά αναδεικνύει την γκροτέσκα πλευρά σου.

Πολιτισμοί

«Εχω μεγάλες προσδοκίες και για το μέλλον. Και η Κίνα και η Ελλάδα έχουν κληροδοτήσει μεγάλους πολιτισμούς και οι λαοί μας αγωνίσθηκαν σκληρά για να οικοδομήσουν μια σύγχρονη χώρα», ανέφερε ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ. Μάλιστα. Θα σχολιάσω με Γουόρεν Μπάφετ: Αν όλο το παιχνίδι είχε να κάνει με το τι έγινε στο παρελθόν, τότε οι πιο πλούσιοι άνθρωποι θα ήταν βιβλιοθηκάριοι.