Θέμα συζήτησης στο γαλλικό πρωτάθλημα έγινε η διαιτήτρια Στεφανί Φραπάρ (η πρώτη γυναίκα που διηύθυνε τον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ), για τις αποφάσεις της στο ματς Τουλούζ – Λιλ (2-1). Η 35χρονη έδωσε δύο πέναλτι για την ομάδα του Ευθύμη Κουλούρη, αφού πρώτα συμβουλεύτηκε το VAR. Οι αντιδράσεις ωστόσο ήταν ελάχιστες, τόσο από τον νέο προπονητή της Τουλούζ, Αντουάν Κομπουαρέ, όσο και από τον… χαμένο Κριστόφ Γκαλτιέ: «Δεν έχω να την κατηγορήσω για πολλά. Από τη στιγμή που συμβουλεύτηκε το VAR, ανέλαβε την ευθύνη για τις αποφάσεις της, αφού είδε τις φάσεις. Οπως τις ερμήνευσε, έτσι αποφάσισε», σχολίασε ο τεχνικός της Λιλ. Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, το πρώτο πέναλτι ήταν αυστηρό, ενώ το δεύτερο δόθηκε σωστά.             

Στο μεταξύ, ούτε η αλλαγή προπονητή βοήθησε τη Λυών να φτάσει στη νίκη. Το ντεμπούτο του Ρούντι Γκαρσία στον πάγκο δεν ήταν το καλύτερο, καθώς η Λυών έφερε 0-0 στην έδρα της με την Ντιζόν και έμεινε χωρίς νίκη για έβδομο παιχνίδι.

Επιστροφή στις επιτυχίες για τη Μονακό, η οποία με πρωταγωνιστή τον Μπεν Γεντέρ (δύο γκολ) νίκησε 3-2 τη Ρεν. Τέλος, η Παρί Σεν Ζερμέν παραμένει στην κορυφή καθώς νίκησε εκτός έδρας τη Νις 4-1, με γκολ των Ντι Μαρία (δύο), Εμπαπέ και Ικάρντι.