Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τη συμμετοχή του στο ασιατικό tour. Η παρουσία στον τελικό του Πεκίνου και στην ημιτελική φάση στη Σαγκάη,  δεν του έδωσε καλύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, ωστόσο η νίκη επί του Τζόκοβιτς και η πρόκριση στους τελικούς της ΑΤP, που ήταν από τους βασικούς του στόχους, ήταν στοιχεία που τον έφεραν και πάλι στο υψηλό επίπεδο. Σε αυτό που τον είχαμε συνηθίσει.

Ο Τσιτσιπάς έπαιξε καλό τένις και στα δύο τουρνουά, δείχνοντας ότι ξεπέρασε την κρίση. Προσπάθησε να διαχειριστεί  την κατάσταση που αντιμετώπιζε. Το «κλειδί» ήταν η απόφαση να σταματήσει κάθε επαφή με τα social media. Εκλεισε τους λογαριασμούς του σε Facebook, Twitter και Instagram και φάνηκε ότι ηρέμησε. Κατάλαβε πως η ενασχόλησή του με αυτά,  μόνο προβλήματα του προκαλούσαν. Κι είναι αλήθεια πως διάβασε πολλά, όλο αυτό το διάστημα. Η ήττα δεν είναι αποδεκτή, δεν δικαιολογείται, ούτε συγχωρείται. Η αλήθεια είναι πως ξέφυγε κι αυτός με κάποιες αναρτήσεις του. Το γεγονός ότι το κατάλαβε και έδωσε τέλος, προτιμώντας περισσότερο «ωφέλιμο» χρόνο για τον εαυτό του, τον βοήθησε να επιστρέψει στο επίπεδο που ήθελε και να βρει ξανά το καλό του πρόσωπο.

Αυτό που απομένει είναι να διαχειριστεί με τον ίδιο τρόπο και την επιστροφή του στα ευρωπαϊκά tour, με τρεις πολύ δυνατές διοργανώσεις.

Πρώτα η Βασιλεία, στη συνέχεια το Masters στο Παρίσι και τέλος, τα ATP Finals στο Λονδίνο. Στα δύο τελευταία τουρνουά θα ανταγωνιστεί με τους κορυφαίους αθλητές στον κόσμο. Ολη η παρέα στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, αναμένεται να είναι εκεί. Ετσι, η πρόκληση θα είναι μεγάλη. Η παρουσία του στο Laver Cup στη Γενεύη, στην οποία συναναστράφηκε με αθλητές όπως οι Φέντερερ και Ναδάλ, ήταν μία τεράστια εμπειρία για αυτόν, δεδομένου ότι τον έφερε πιο κοντά σε αυτούς. Τώρα, ασφαλώς και θα πρέπει να δείξει πως μπορεί να τους πλησιάσει ακόμα περισσότερο και αγωνιστικά…