Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική, οι άνδρες οδηγοί είναι πιο επιρρεπείς στην απόσπαση προσοχής, κοινώς έχουν το μυαλό τους… αλλού όταν οδηγούν. Μάλιστα, οι κακές συνήθειες στην Αμερική έχουν πολλά κοινά στοιχεία και με οδηγούς άλλων χωρών. Για παράδειγμα, οι άνδρες οδηγοί – και σε σχέση με τις γυναίκες – είναι κατά 22% πιο πιθανόν να χρησιμοποιούν το κινητό τους, ενώ, επίσης πιο πιθανόν, κατά 74%, να χειρίζονται το τιμόνι με

τα πόδια τους!

Δύο χώροι

αποσκευών!

H απουσία κινητήρων εσωτερικής καύσης και η νέα διάταξη στην τοποθέτηση ηλεκτροκινητήρων φαίνεται πως λειτουργεί προς όφελος της άνεσης και της πρακτικότητας. Οπως στο επερχόμενο ηλεκτρικό Volvo XC40, που θα έχει δύο χώρους αποσκευών. Χαράς ευαγγέλια, λοιπόν, για τους οικογενειάρχες που θα γλυκοκοιτάζουν το νέο σουηδικό μοντέλο στην αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή.

Με 600 ίππους

τα SUV της BMW

Τόσο η BMW X5 M όσο και η X6 M θα κάνουν επίδειξη ισχύος χάρη στον V8 TwinPower κινητήρα των 4,4 λίτρων που αποδίδει 600 ίππους με τη ροπή να «σκαρφαλώνει» στα 750 Nm. Και τα δύο μοντέλα προσφέρουν 0-100 σε 3,9 δευτερόλεπτα και τελική στα 250 χλμ./ώρα. Με το προαιρετικό πακέτο M Driver η τελική ανεβαίνει στα 290.

υβριδικό το επόμενο Skoda Octavia

Toν Nοέμβριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα του νέου Skoda Octavia, μοντέλου που πριν από 20 χρόνια έδωσε το σύνθημα ριζικών αλλαγών στην τσέχικη φίρμα, με τον άνεμο εκσυγχρονισμού να αγγίζει και άλλα μοντέλα της φίρμας. Εκτός από τα μοτέρ βενζίνης και ντίζελ, το μεσαίο μοντέλο θα εφοδιάζεται και με plug – in υβριδική έκδοση.