Ο Νίκος Νταμπίζας έριξε τις ευθύνες στους ποδοσφαιριστές για την κακή εικόνα της ομάδας. Και μόνο σε εκείνους. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως πήγε… γκαζωμένος στο Κορωπί, έβαλε τις φωνές, βρήκε τους υπεύθυνους και τους ονόμασε. Είναι εύκολο να λες «εσείς φταίτε για όλα», όπως έκανε ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού. Το δύσκολο είναι να παραδέχεσαι και τα δικά σου λάθη. Και ο Νταμπίζας δεν το πράττει σχεδόν ποτέ, κάνοντας ακόμα χειρότερο το κλίμα στο ήδη ταλαιπωρημένο εσωτερικό του Παναθηναϊκού.

Οι ποδοσφαιριστές δεν ζουν σε γυάλα. Ρωτούν, μαθαίνουν, διαβάζουν, ενημερώνονται, μιλάνε μεταξύ τους. Είναι οι τελευταίοι που την «πληρώνουν» γιατί είναι οι πολλοί. Και συνήθως, στις στραβές, την πληρώνει ο ένας, που είναι ο προπονητής. Σαφώς και έχουν πολλές ευθύνες και εκείνοι για το αγωνιστικό χάλι που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός, όμως δεν μπορούν να είναι μόνο αυτοί υπεύθυνοι γι’ αυτό, όπως τους κατηγόρησε ουσιαστικά ο Νταμπίζας.

Δεν φταίει ο Χρήστος Δώνης που «βαφτίζεται» αμυντικό χαφ επειδή δεν ήρθε άλλος, ούτε ο Πούγγουρας και ο Μαυρομμάτης που δεν είναι αμυντικοί πρώτης γραμμής και καλούνται να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Ελάχιστα ευθύνεται ο Μακέντα που η μπάλα δεν έρχεται μπροστά και εκεί που πρέπει για να σκοράρει. Ευθύνεται ο σχεδιασμός. Και τον σχεδιασμό τον έκαναν από κοινού ο Νταμπίζας με τον Δώνη.

Εκείνοι είναι οι πρώτοι υπεύθυνοι για το αγωνιστικό χάλι της ομάδας και μετά οι παίκτες. Εκείνοι πρέπει να δουν πρώτα τα λάθη τους, να τα παραδεχτούν, να φροντίσουν να αλλάξουν, αν τους έχει… απομείνει άλλος χρόνος. Ακόμα και το κλίμα μέσα στα αποδυτήρια είναι δική τους δουλειά. Ακόμα και το… κέφι των παικτών, εκείνοι πρέπει να το αλλάξουν. Και με τακτική «εσείς φταίτε για όλα» δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.