Σειρά ενεργειών και δράσεων με επίκεντρο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις παραγωγής και τυποποίησης ελληνικών αγροτικών προϊόντων συνεχίζει να υλοποιεί η Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο στήριξης του αγροδιατροφικού τομέα. Στόχος της τράπεζας είναι πέρα από τα παραδοσιακά τραπεζικά εργαλεία να προσφέρει προστιθέμενη αξία μέσω συμβουλευτικών υπηρεσιών σε τομείς πωλήσεων, marketing και εξαγωγών, αλλά και μέσω ενεργειών δικτύωσης προώθησης και προβολής. Για τον λόγο αυτόν η Εθνική Τράπεζα έχει συνάψει σύμβαση συνεργασίας με την αγγλική εταιρεία The Guild of Fine Food, που διοργανώνει τον ετήσιο θεσμό των Great Taste Awards, έναν διεθνή διαγωνισμό με ιστορία 30 ετών με τα πιο έγκυρα βραβεία αξιολόγησης τροφίμων και ποτών σε παγκόσμιο επίπεδο. Πάνω από 500 διεθνείς κριτές ελέγχουν περισσότερα από 12.500 προϊόντα παραγωγών από όλο τον κόσμο, σε μια διαδικασία 65 ημερών αυστηρών γευστικών δοκιμών και ελέγχου.

Η συνεργασία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο 2018 με τη χορηγία του βραβείου καλύτερου ελληνικού τυριού, Best Greek Cheese Award.
Τα World Cheese Awards υποδέχονται συμμετοχές παραγωγών τυροκομικών προϊόντων από όλο τον κόσμο, όπου πάνω από 230 διεθνείς κριτές από 29 χώρες ελέγχουν περισσότερα από 3.500 τυροκομικά προϊόντα σε μια αυστηρή διαδικασία γευστικών δοκιμών.

Τα προϊόντα που θα ξεχωρίσουν, εκτός του ότι θα συμπεριληφθούν στον διεθνή κατάλογο των νικητών που θα αναρτηθεί στο site και τις εκδόσεις του World Cheese Awards, θα έχουν εξαιρετικές προοπτικές αναγνωρισιμότητας στη διεθνή αγορά. Επιπλέον θα μπορούν να φέρουν τη σήμανση κατοχής του βραβείου Best Greek Cheese Αward ή/και τυχόν άλλου βραβείου των World Cheese Awards, τόσο στη συσκευασία τους, όσο και στην περαιτέρω τοπική και διεθνή επικοινωνία τους.
Οι δηλώσεις συμμετοχής στη διαδικασία υποβάλλονται έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2019.