Εγινε viral χθες σε όλη την Ελλάδα η κλήρωση του ΠΑΟΚ που τον φέρνει ξανά, για ακόμα μια χρονιά, απέναντι στον Αγιαξ. Τούτη τη φορά, μάλιστα, όχι ενός Αγιαξ που τα προηγούμενα χρόνια σου άφηνε αρκετά περιθώρια αισιοδοξίας, αλλά μιας ομάδας που ναι μεν έχασε τον Ντε Λιχτ, αλλά είναι πολύ πρόσφατα όλα όσα κατάφερε την περσινή σεζόν στο Champions League. Τα ποδοσφαιρικά… θαύματα, την πορεία που έφτασε στο «μια ανάσα» από τον τελικό. Για όσους πιθανόν το ξέχασαν, ο Αίαντας ήταν – κυριολεκτικά – ένα δευτερόλεπτο μακριά από τον τελικό. Αν το σουτ του Λούκας Μόουρα πήγαινε λίγους πόντους πιο δεξιά, θα είχε προκριθεί. Μπήκε και προκρίθηκε η Τότεναμ.

Ισως αυτό το γεγονός, το ότι ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει έναν μεγάλο Αγιαξ, που βρήκε ξανά την ευρωπαϊκή του αίγλη, να αποδειχτεί εντέλει θετικό για τον πρωταθλητή Ελλάδας. Θα είναι όλοι στα… κόκκινα. Από το πρώτο έως το 180ο λεπτό των δύο αναμετρήσεων. Αν ο ΠΑΟΚ θέλει να παίξει ανάμεσα στους κορυφαίους, θα πρέπει να αποκλείσει αυτό ακριβώς: τους κορυφαίους.

Με το βλέμμα χαμηλά – πώς θα γινόταν αλλιώς άλλωστε – χωρίς κανείς να έχει την απαίτηση της πρόκρισης, ο ΠΑΟΚ θα πάει να παίξει τα ρέστα του. Ολα για όλα σε ένα ακόμα συναπάντημα με τον Αγιαξ. Είναι εκπληκτικό. Παίρνει το πρωτάθλημα ο Αγιαξ, πέφτει πάνω στον ΠΑΟΚ, δεν το παίρνει, πάλι πάνω στον ΠΑΟΚ πέφτει. Παίρνει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, πέφτει πάνω στον Αγιαξ, δεν το παίρνει, πάλι πάνω στον Αγιαξ πέφτει.

Κανείς δεν αποκλείστηκε και κανείς δεν προκρίθηκε από τη μέρα της κλήρωσης, συνηθίζουμε να λέμε όταν οι ελληνικές ομάδες έχουν αντιπάλους στα… μέτρα τους. Το ίδιο ισχύει και τώρα. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι εξασφάλισε το εισιτήριο από την κλήρωση. Ούτε καν ο Αγιαξ. Για τον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει κάποια χρυσή ευκαιρία, παρά μόνο μια μεγάλη πρόκληση. Αν την καταφέρει, θα τον γράψει

η Ιστορία.