Επιχειρηματική αποστολή: Το Ελληνο-Γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας – Λατινικής Αμερικής διοργανώνει επιχειρηματική αποστολή στις ακόλουθες πέντε πόλεις της Λατινικής Αμερικής: Σάο Πάολο στις 19-20/9, Σάντα Κρουζ (Βολιβία) στις 21-22/9, Μπουένος Αϊρες στις 23-24/9, Σαντιάγκο στις 25-26/9 και Πόλη του Παναμά στις 27/9. Θα εκπροσωπηθούν κυρίως επιχειρήσεις από τους κλάδους τροφίμων-ποτών, φαρμακευτικών-καλλυντικών, δομικών υλικών, κατασκευαστικών έργων. Στο πλαίσιο της αποστολής θα πραγματοποιηθούν διμερείς συναντήσεις (Β2Β) ανάμεσα στις ελληνικές και στις λατινοαμερικάνικες επιχειρήσεις. Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στον Γιάννη Πατσιαβό, Senior Manager του Ελληνο-Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και διευθυντή του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας – Λατινικής Αμερικής, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: y.patsiavos@ahk.com.gr, τηλ. 210-6419.026, 6945-234.747.
Επιχειρηματική αποστολή: Το ΕΒΕΑ, ο ΣΕΒ, o ΣΕΒΕ και ο Enterprise Greece, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Enterprise Lithuania και την υποστήριξη του υπουργείου Εξωτερικών και της πρεσβείας της Λιθουανίας στην Ελλάδα, διοργανώνουν επιχειρηματική αποστολή στη Βίλνιους της Λιθουανίας από τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου έως την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου. Στην αποστολή θα εκπροσωπηθούν όλοι οι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας.
Διεθνής έκθεση: Η Διεθνής Εκθεση KORMARINE 2019 θα διεξαχθεί από 22 έως 25 Οκτωβρίου στο Μπουσάν της Νότιας Κορέας. Η έκθεση ξεκίνησε το 1978 και έχει πλέον καθιερωθεί ως μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις στον χώρο της ναυπηγικής και του βιομηχανικού ναυτιλιακού εξοπλισμού. Η KORMARINE αποτελεί έναν αξιόπιστο θεσμό για περισσότερα από 40 έτη, ενώ το Μπουσάν είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Κορέας, όπου λειτουργούν οι 10 μεγαλύτερες ναυπηγικές εταιρείες της Νότιας Κορέας, μερικές από τις οποίες είναι από τις μεγαλύτερες του κόσμου. Το Μπουσάν είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα της ναυτιλίας και της ναυπηγικής. Η έκθεση, η οποία διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο BEXCO, η εκθεσιακή επιφάνεια ανέρχεται σε 40.000 τ.μ. και αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 980 εκθέτες από 46 διαφορετικές χώρες, ενώ οι εμπορικοί επισκέπτες θα ξεπεράσουν τους 36.000 σύμφωνα με τους διοργανωτές. Η Enterprise Greece σε συνεργασία με την Ενωση Ελλήνων Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού (HEMEXPO) διοργανώνει για δεύτερη φορά την ελληνική συμμετοχή με εθνικό περίπτερο συνολικής επιφάνειας 108 τ.μ., σε συνέχεια της επιτυχημένης διοργάνωσης του 2017.







