Ο Ικερ Κασίγιας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του. Ο ισπανός τερματοφύλακας που υπέστη έμφραγμα μυοκαρδίου την Πρωτομαγιά, θα συνεχίσει στην Πόρτο με την οποία έχει συμβόλαιο έως το 2020, αλλά από άλλο πόστο.

Οπως ανακοίνωσε ο πορτογαλικός σύλλογος, ο Κασίγιας θα αναλάβει ουσιαστικά καθήκοντα διευθυντή του τμήματος, καθώς θα είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στη διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές.

Ο 38χρονος τερματοφύλακας, μιλώντας στην ιστοσελίδα της Πόρτο, είπε πως είχε συζήτηση με τον πρόεδρο ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει στην ομάδα, κοντά στους παίκτες, ιδιαίτερα στους νεαρούς. «Θα είναι κάτι διαφορετικό. Θα είμαι ο συνδετικός κρίκος, ανάμεσα στη διοίκηση και την ομάδα», είπε ο 38χρονος τερματοφύλακας.

Ανοιχτή επιστολή Μιχαΐλοβιτς

Mε μία συγκινητική ανοιχτή επιστολή που απέστειλε στην «Gazzeta dello sport», ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς ευχαρίστηκε τον χώρο του ποδοσφαίρου για να μηνύματα συμπαράστασης στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Ο 50χρονος προπονητής της Μπολόνια, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου πως πάσχει από λευχαιμία.

Στην επιστολή του επανέλαβε πως θα παλέψει για να βγει νικητής. «Υπάρχουν στιγμές στη ζωή που βρίσκεσαι να αγωνίζεσαι εναντίον ενός δύσκολου αντιπάλου που πρέπει να νικήσεις ή να αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα το οποίο είναι πολύπλοκο για να λυθεί. Μία τέτοια στιγμή ζω τώρα, αλλά αισθάνομαι πολύ τυχερός γιατί ξέρω ότι δεν είμαι μόνος. Ανακάλυψα ότι είχα τεράστια υποστήριξη. Τις τελευταίες ημέρες έχω δεχτεί μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης που μου έδωσαν απίστευτη δύναμη και βεβαιότητα ότι θα βγω νικητής κατά της λευχαιμίας. Σας διαβεβαιώνω ότι τα διάβασα ένα προς ένα και άγγιξαν την καρδιά μου», έγραψε ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς και ευχαρίστησε όλον τον κόσμο που του ευχήθηκε «καλή δύναμη». Ο σέρβος τεχνικός, πρόσθεσε επίσης:  «Ευχαριστώ τους οπαδούς των ομάδων στις οποίες εργάστηκα αλλά και εκείνους που αντιμετώπισα φορώντας διαφορετική φανέλα. Αρκετοί από αυτούς θα με αποδοκίμασαν ή θα με κριτίκαραν για την παρουσία μου στο χορτάρι, όμως αυτή τη φορά με εμψύχωναν και μου έγραφαν, μην τα παρατάς Σίνισα».