Αν υπάρχει κάτι 100% σίγουρο όσον αφορά το κινηματογραφικό μέλλον του Τζέιμς Μποντ, είναι το εξής: στα 51 του χρόνια και ύστερα από πέντε (μαζί με αυτή που γυρίζει τώρα) ταινίες ο Ντάνιελ Κρεγκ θα αποχαιρετήσει τον ρόλο.

Πάμε τώρα στο 99% σίγουρο: η παραγωγός των ταινιών Μποντ, Μπάρμπαρα Μπρόκολι, δεν έχει δείξει διάθεση να αλλάξει το φύλο ή το χρώμα του ήρωα στις αμέσως επόμενες ταινίες – άλλωστε η παρουσία της Λασάνα Λιντς ως 007 στη νέα ταινία θα είναι απλά ένα εύρημα για να αιφνιδιαστεί ο θεατής και ίσως μια υπόσχεση για το (πιο μακρινό) μέλλον, αν θέλει κάποιος να τη δει έτσι.

Πρώτος στη λίστα των βρετανών μπουκμέικερ για να διαδεχθεί τον Ντάνιελ Κρεγκ είναι ο ανερχόμενος 33χρονος Σκωτσέζος Ρίτσαρντ Μάντεν των τηλεοπτικών «Game of Thrones» και «Bodyguard» και του πρόσφατου κινηματογραφικού «Rocketman». Και όχι άδικα, καθώς υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα που τον ήθελαν να είναι ο εκλεκτός της Μπρόκολι.

Από εκεί και πέρα, έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες του 38χρονου Βρετανού Τομ Χίντλστον (ο Λόκι στις ταινίες της Marvel) και του 43χρονου Ιρλανδού Κίλιαν Μέρφι. Ενώ τα τελευταία χρόνια σταθεροί στη λίστα είναι οι Ιντρις Ελμπα (αγαπημένος όσων θέλουν έναν μαύρο Μποντ), Τομ Χάρντι, Τζέιμς Νόρτον και Ντέμιαν Λιούις.