Στις εκλογές της άλλης Κυριακής είναι αναγκαία η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και της ανερμάτιστης πολιτικής του. Μιας πολιτικής που το πρώτο εξάμηνο του 2015 έστελνε τη χώρα κατευθείαν στα βράχια της εθνικής καταστροφής. Αλλά και μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 αφού υποτάχθηκε χωρίς όρους στις επιταγές των δανειστών και φόρτωσε με νέο αχρείαστο Μνημόνιο και απίστευτους φόρους την κοινωνία, συνέχισε με παντελή απουσία εθνικής στρατηγικής, χωρίς στόχους, αδυνατίζοντας καθημερινά τη θέση της χώρας. Δίχασε και έσπασε το εσωτερικό εθνικό μέτωπο την ώρα που έπρεπε να πρυτανεύουν η εθνική ομοψυχία και η συστράτευση. Ο κ. Τσίπρας χειρίστηκε το κράτος και τους θεσμούς ως κομματικό φέουδο και εργαλείο, ακυρώνοντας στην πράξη την ανεξαρτησία και το κύρος τους. Ολα αυτά είναι σε κατάφωρη αντίθεση με την ανάγκη ενός προγράμματος εξόδου από την κρίση που να οδηγεί στην ανασυγκρότηση της χώρας και σε μια νέα γρήγορη και δίκαια ανάπτυξη. Η 7η Ιουλίου μπορεί, πιστεύω, να γίνει μια λυτρωτική για τη χώρα ημέρα.

Δικός μας ξεκάθαρος στόχος είναι η προοδευτική πολιτική αλλαγή. Με το Κίνημα Αλλαγής ισχυρό ώστε να υπάρξει η δυνατότητα η χώρα να αλλάξει επιτέλους πορεία. Να ξεφύγει από την οικονομική στασιμότητα και τη μιζέρια. Για να βγούμε από τη μέγγενη της υπανάπτυξης και των θεσμικών εκτροπών με την κακοποίηση της λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Το ναι στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είναι για εμάς συνυφασμένο με το ναι σε μια πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση την επόμενη ημέρα των εκλογών. Δεν αποτελεί λύση για τη χώρα μια απλή εναλλαγή στην κυβέρνηση δύο κομμάτων, Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, που θα εφαρμόζουν συντηρητικές πολιτικές χωρίς προοδευτικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και σχέδιο. Οι προοδευτικοί πολίτες δεν πρέπει και δεν θα υποκύψουν, πιστεύω, στα εκβιαστικά διλήμματα που θέτουν οι κύριοι Τσίπρας και Μητσοτάκης. Το τι θα συμβεί μετά τις εκλογές θα το αποφασίσει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός με την ψήφο του. Εμείς είμαστε μια πολιτική δύναμη εθνικής ευθύνης και το έχουμε αποδείξει αυτό στα χρόνια της κρίσης. Δεν πρόκειται να αφήσουμε, όσον μας αφορά, τη χώρα ακυβέρνητη να σέρνεται από εκλογές σε εκλογές και μάλιστα με απλή αναλογική, με τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό στην οικονομία και για τους εθνικούς κινδύνους που αντιμετωπίζουμε.

Η στρατηγική της εθνικής συνεννόησης που εμείς πρεσβεύουμε θέτει ως προϋπόθεση της όποιας δημοκρατικής διακυβέρνησης ενωμένο τον ελληνισμό να απαντά με αποφασιστικότητα στις προκλήσεις των καιρών. Με τους πολίτες να επιτυγχάνουν νέους εθνικούς στόχους που διασφαλίζουν τη νέα ανάπτυξη και την ευημερία στη χώρα. Αυτός είναι ο δικός μας μεγάλος στόχος.

Προσωπικά, δίνω τη δική μου μάχη, τη μάχη της γενιάς μου στη Δυτική Αθήνα. Εκεί όπου υπάρχουν σήμερα πλέον ξανά πολλά προβλήματα. Μετά την κρίση και ιδιαίτερα αυτά τα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί παντού: στην εργασία, στην επιχειρηματικότητα, στην ανεργία των νέων, στη δημόσια ασφάλεια, στην κοινωνική πρόνοια, στην Υγεία, στην Παιδεία

Πρέπει με ενότητα, με σχέδιο, αλλά κυρίως με πράξεις και όχι μόνο με μεγάλα λόγια, να κάνουμε ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα.