Η απόκτηση του Γουάιλι από τον Παναθηναϊκό και το γεγονός πως ο συγκεκριμένος παίκτης αποτελεί επιλογή του Ρικ Πιτίνο είναι ένα ακόμα δείγμα πως το θέμα της παραμονής του αμερικανού προπονητή στο Τριφύλλι είναι σε καλό δρόμο. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μοιάζει να του κάνει ένα πρώτο… δώρο, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν πως για τον Πιτίνο δεν θα μετρήσει τόσο πολύ το συμβόλαιο και πόσα… μηδενικά θα έχει αυτό, όσο η δυνατότητα να χτίσει μια ομάδα με τα υλικά που εκείνος θέλει.

«Αν μείνω δεν θα έχω ως στόχο το φάιναλ φορ, αλλά την κατάκτηση του τροπαίου» είχε αναφέρει σε ανύποπτη στιγμή ο Πιτίνο. Και αυτός θα είναι ο δικός του σχεδιασμός. Να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της Ευρώπης. Είναι ηλίου φαεινότερο πως στον Πιτίνο άρεσε η εμπειρία που έζησε τους τελευταίους μήνες. Είναι δεδομένο πως μην έχοντας κάποια πρόταση που να τον συγκινεί από την Αμερική, θέλει να «παίξει» το χαρτί αυτό για ακόμα μια χρονιά, με καλύτερες συνθήκες. Να χτίσει εκείνος την ομάδα, να την έχει από την αρχή, να μην… τρέχει για να προλάβει στα μισά της σεζόν όπως έκανε πέρσι.

Μέχρι την Παρασκευή ο Παναθηναϊκός θα γνωρίζει την απάντηση του αμερικανού προπονητή και ταυτόχρονα θα γνωρίζουμε όλοι τι βλέψεις θα έχουν οι Πράσινοι εν όψει της επόμενης αγωνιστικής χρονιάς τους, όσον αφορά στην ευρωπαϊκή τους παρουσία. Η παραμονή του Πιτίνο θα σημάνει πιθανότατα και την υπέρβαση από πλευράς Γιαννακόπουλου, ώστε να του δώσει όλα όσα χρειάζεται για να φτιάξει την ομάδα που ονειρεύονται οι οπαδοί της και να εκκινήσει από καλή θέση με στόχο το φάιναλ φορ.

Το κυριότερο; Ενας σπουδαίος προπονητής, ένας… φιλόσοφος του μπάσκετ, θα παραμείνει στα μέρη μας για να μας διδάσκει τόσο με τις τακτικές του και τις μπασκετικές του γνώσεις, όσο και με όσα λέει μπροστά στα μικρόφωνα, κάτι διαφορετικό, κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον που έχει φέρει μαζί του. Και σίγουρα κάτι πολύ χρήσιμο για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα πράγματα στο μπάσκετ και γενικότερα στον αθλητισμό μας.