Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη έχουν αναμετρηθεί δύο φορές σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, σε προκριματική φάση. Το 2015, στον όμιλο που φιλοξενήθηκε στον Πειραιά ο Ολυμπιακός επικράτησε 9-5, ενώ την επόμενη χρονιά στο γκρουπ που διοργάνωσε η Πόρτο, η πειραϊκή ομάδα νίκησε 13-8.

Η πρώτη φορά που αναμετρήθηκαν δύο ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη ήταν το 2004, όταν η Γλυφάδα νίκησε τη Βουλιαγμένη 7-6 (φωτογραφία), στην τελική φάση του τότε Τσάμπιονς Καπ, στο κολυμβητήριο του Λαιμού.

Η Γλυφάδα ήταν η πρώτη ελληνική ομάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο. Ηταν το 2000 όταν αναδείχτηκε νικήτρια στην τελική φάση που διεξήχθη στην Αθήνα.

Η Βουλιαγμένη έχει πέντε ευρωπαϊκά τρόπαια. Δύο φορές έχει αναδειχτεί πρωταθλήτρια Ευρώπης, ισάριθμες φορές έχει κατακτήσει το Σούπερ Καπ και μία φορά το Λεν Τρόφι. Τρεις είναι η ευρωπαϊκοί τίτλοι του Ολυμπιακού.Το 2014 κατέκτησε το Λεν Τρόφι και την επόμενη χρονιά, το τρόπαιο στην Ευρωλίγκα και το Σούπερ Καπ.

Δύο φορές έχει αναδειχτεί πρωταθλήτρια Ευρώπης η Γλυφάδα, ενώ μία φορά έχει κατακτήσει το Λεν Τρόφι ο Εθνικός. Συνολικά, οι ελληνικές ομάδες έχουν αγωνιστεί σε 17 τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ενώ πρώτη σκόρερ είναι η Αλεξάνδρα Ασημάκη (με Βουλιαγμένη και Ολυμπιακό) με 231 γκολ.