Ψήφο εμπιστοσύνης στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και την ηγεσία του Γιώργου Περιστέρη από το μακροπρόθεσμο ολλανδικό επενδυτικό fund Reggeborgh Invest BV, το οποίο ανακοίνωσε την αύξηση της συμμετοχής της στον ελληνικό κατασκευαστικό όμιλο.

Η Reggeborgh Invest BV έχει ήδη ποσοστό 13% στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται σε δύο φάσεις να εξαγοράσει το ποσοστό της York Capital στην ελληνική εταιρεία, το οποίο είναι περίπου στο 17%. Σε πρώτο χρόνο το 8,5% και σε δεύτερο το άλλο 8,5%. Με τον τρόπο αυτό η Reggeborgh Invest ανεβάζει τη συμμετοχή της στο 30%.

Η Reggeborgh είναι το επενδυτικό όχημα της ολλανδικής οικογένειας Wessels, η οποία ελέγχει την κατασκευαστική εταιρεία VolkerWessels. Πρόκειται για έναν από τους ισχυρότερους ευρωπαίους παίκτες στον τομέα με δραστηριότητα στην Ολλανδία, τη Βρετανία, τη Γερμανία και τη Βόρεια Αμερική. Τα έσοδά της ανέρχονται σε 5,7 δισ. ευρώ (σύμφωνα με τα στοιχεία του 2017). Η Reggeborgh έχει επίσης συμμετοχές και σε άλλους επιχειρηματικούς κλάδους, όπως στην ενέργεια.

Λειτουργεί ως μακροπρόθεσμος επενδυτής και στην απόφασή της να αυξήσει τη συμμετοχή της στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συνέβαλαν η ιστορία της εταιρείας, το ανθρώπινο δυναμικό και η διαδρομή της υπό τη διοίκηση του Γιώργου Περιστέρη.

Η ανακοίνωση του επενδυτικού fund για τη διεύρυνση της συμμετοχής του στον ελληνικό κατασκευαστικό όμιλο αναφέρει:

«Η απόφασή μας να αυξήσουμε τη συμμετοχή μας ως μακροπρόθεσμοι επενδυτές στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ οφείλεται στην ιστορία της εταιρείας, στο εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό και στην πορεία της, υπό την ηγεσία τα τελευταία χρόνια του Γιώργου Περιστέρη».