Η ηλεκτρική Formula E έχει μέλλον και όπως είναι φυσικό οι αυτοκινητοβιομηχανίες βλέπουν την προβολή τους, με όχημα την αγωνιστική συμμετοχή τους, ως μια ακόμη ευκαιρία για αποδοτικές επενδύσεις. Ετσι, μετά την Audi, που ήδη τρέχει στους αγώνες της ηλεκτρικής Formula E, στην επόμενη σεζόν, που θα ξεκινήσει στα τέλη του 2019, άλλες δύο ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, η Mercedes-Benz και η Porsche, ετοιμάζονται να χαλάσουν την «ησυχία» της Jaguar, της νεοσύστατης BMW και της ινδικής Mahinda!

Τόσο η Mercedes-Benz όσο και η Porsche ετοιμάζουν και εξελίσσουν αυτή την περίοδο τα ηλεκτρικά μονοθέσιά τους, τα οποία ήδη έχουν πραγματοποιήσει και τις πρώτες τους δοκιμές. Στο φετινό πρωτάθλημα συμμετέχει και η BMW με ένα μονοθέσιο το οποίο αποδίδει 340 ίππους, ενώ υπόσχεται 0-100 χλμ./ώρα σε 2,8'' με την τελική να αγγίζει τα 240 χλμ./ώρα! Να σημειωθεί ότι το φετινό πρωτάθλημα διαφέρει από τα προηγούμενα μιας και καταργούνται τα δύο σκέλη με ενδιάμεση φόρτιση, και πλέον γίνεται ένας ενιαίος αγώνας 45 γύρων.

Το νέο μονοθέσιο της Mercedes-Βenz, το EQ Silver Arrow 01, παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και με αυτό θα συμμετέχει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της ηλεκτροκίνητης Formula Ε. To αντίστοιχο μονοθέσιο παρουσίασε και η Porsche. Οπως ανακοίνωσε η γερμανική φίρμα, το βάρος του μονοθεσίου είναι στα 900 κιλά, εκ των οποίων τα 375 αντιστοιχούν στις μπαταρίες των 50 kWh. Η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα αγγίζει τους 340 ίππους, ενώ οι μπαταρίες μπορούν να φορτιστούν μέσα σε 45 λεπτά! Οσο για την τελική, αγγίζει τα 280 χλμ./ώρα. Στον τελευταίο αγώνα της Formula E, την περασμένη Κυριακή, η Audi με τα ηλεκτρικά της μονοθέσια στον 50ό αγώνα του πρωταθλήματος, που διεξήχθη στο Χονγκ Κονγκ, κατάφερε και τα τέσσερα μονοθέσια Audi e-tron FE05 να μπουν στην πρώτη εξάδα.

Το φετινό πρωτάθλημα ξεκίνησε... πέρυσι, στις 15 Δεκεμβρίου - είναι η 5η σεζόν και συμπεριλαμβάνει 13 αγώνες. Ξεκίνησε από τη Σαουδική Αραβία ενώ ο τελευταίος αγώνας είναι προγραμματισμένος στις 13 και 14 Ιουλίου - διπλό γκραν πρι - στην Αμερική. Συνολικά συμμετέχουν 10 ομάδες - όσες και στη Formula 1.