«Θυμάμαι, ήμουν μικρό παιδί όταν αναγκάστηκα να φύγω από τον τόπο μου, τον Πύργο Ηλείας, και να πάω μετανάστης στην Αυστραλία. Η ξενιτιά είναι δύσκολη. Επιασα δουλειά ως ζαχαροπλάστης – αρτοποιός και τα κατάφερα με κόπο και δουλειά». Ο Διονύσης Αρβανιτάκης δεν ξέχασε. Γύρισε στην Κω, άνοιξε εκεί φούρνους και όταν είδε τους πρόσφυγες να φθάνουν από τα τουρκικά παράλια το 2015, τους μοίραζε καθημερινά ψωμί και κρουασάν. Εφυγε από τη ζωή, αλλά μας άφησε το παράδειγμά του.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ