Βαριά τιμωρία επέβαλε η Παρί Σεν Ζερμέν στην Γκινγκάμπ για το «θράσος» της τελευταίας να αποκλείσει τους Παριζιάνους από το Λιγκ Καπ πριν από δέκα ημέρες, την ίδια στιγμή που η Μονακό βουλιάζει όλο και περισσότερο στον βαθμολογικό πίνακα.

Η Παρί συνέτριψε την Γκινγκάμπ με 9-0 σημειώνοντας τη μεγαλύτερη εντός έδρας νίκη της στην ιστορία της στη Λιγκ 1. Δήμιοι της Γκινγκάμπ ήταν οι Καβάνι, Εμπαπέ που πέτυχαν από τρία γκολ, ο Νεϊμάρ που σκόραρε δις και ο Μενιέ.

«Ενιωθα σαν να παίζω σε αγώνα ανάμεσα σε ομάδα της Κ19 εναντίον ομάδας της Λιγκ 1. Τόσο γρήγοροι ήταν. Πριν από δέκα μέρες νικήσαμε εδώ… και 10 μέρες αργότερα επιστρέψαμε και καταλάβαμε πως θα τιμωρηθούμε», ήταν τα λόγια του προπονητή της Γκινγκάμπ Ζοσελίν Γκουρβενέκ.

Φωτιές από Εμπαπέ

Η νίκη της Παρί δεν ήταν ανέφελη. Τραυματίστηκε και αποχώρησε ο Μάρκο Βεράτι και ενώ πλησιάζουν οι αγώνες με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Φωτιές άναψε επίσης μια δήλωση του Κιλιάν Εμπαπέ σε ισπανό δημοσιογράφο. Ερωτηθείς για το μέλλον του και την πιθανότητά του να μεταγραφεί στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο γάλλος σταρ είπε: «Στο ποδόσφαιρο είναι δύσκολο να μιλάς για το μέλλον. Είμαι βέβαιος πως θα ολοκληρώσω τη φετινή σεζόν στην Παρί και μετά βλέπουμε». Οπως ήταν φυσικό τα σενάρια για την πιθανή μεταγραφή του στη Βασίλισσα φούντωσαν.

Μιλώντας για το παιχνίδι ο Εμπαπέ προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους μετά το ιστορικό σκορ, θυμίζοντας πως η Παρί δεν έχει κατακτήσει ακόμα τίποτε.

«Ξέρουμε πως διαθέτουμε ποιότητα αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να κάνουμε ό,τι κάνουμε και δεν πρέπει να παίρνουμε ελαφριά τέτοιες νίκες».

Κι ενώ η Παρί πετά προς την κατάκτηση του τίτλου καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, η Μονακό την ίδια στιγμή μοιάζει να έχει κολλήσει σε κινούμενη άμμο. Ούτε ο Σεσκ Φάμπρεγας που έκανε ντεμπούτο με τους Μονεγάσκους, ούτε ο Νάλντο ο οποίος αποβλήθηκε στο δεύτερο παιχνίδι του δεν μπόρεσαν να αναστρέψουν την κατάσταση στην ομάδα του Τιερί Ανρί. Η Μονακό υπέστη εντός έδρας συντριβή με 5-1 από τη Στρασμπούρ και παρέμεινε για μία ακόμα αγωνιστική στην προτελευταία θέση.

Ο Ανρί αναγκάστηκε μάλιστα να απολογηθεί γιατί εκνευρισμένος για καθυστερήσεις που έκανε στο πρώτο ημίχρονο ο αμυντικός της Στρασμπούρ Κένι Λαλ, του φώναξε: «Τώρα είναι το 43ο λεπτό… Πουτ… εγγονέ».

Είναι πολύ πιθανό ο Ανρί να κληθεί σε απολογία για τη συμπεριφορά του και να του επιβληθεί τιμωρία.

Μετά το παιχνίδι άρχισαν τα λαϊκά δικαστήρια με τους  ποδοσφαιριστές της πρωταθλήτριας τη σεζόν 2016-2017 να απολογούνται και να δίνουν εξηγήσεις στους λίγους οπαδούς της ομάδας τους.