O Φράνκο Σολδάνο που ετοιμάζεται και που οι συμπαίκτες του – όσο ο καιρός περνά – τον περιγράφουν ως μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση σέντερ φορ. Ο Αχμέντ Χασάν που επέστρεψε και είναι πάντα σημαντικός στο μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς, έχοντας χαρακτηριστικά που δεν προκύπτουν στους άλλους επιθετικούς του.

Το δίδυμο Φορτούνης – Γκερέρο που κρύβεται πίσω από την αγωνιστική έκρηξη του τελευταίου μήνα. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που με τη σειρά του γύρισε και φιλοδοξεί να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Ο Γιώργος Μασούρας που μέρα με τη μέρα μπαίνει στο… νόημα του ποδοσφαίρου που υπηρετεί ο Ολυμπιακός. Ο κλασικός Ποντένσε. Ισως και ο Ζιλ Ντίας μέσα στα επόμενα 24ωρα. Οι Ερυθρόλευκοι που προκάλεσαν συζήτηση για την επιθετική τους γκάμα στο πρώτο μισό της σεζόν, όχι μόνο βλέπουν το οπλοστάσιό τους γεμάτο αλλά και ετοιμάζουν εκπλήξεις.

Μεθοδικά

Ναι, τις (προ)ετοιμάζουν. Και το κάνουν προσεκτικά στον Ρέντη. Με υπομονή και μέθοδο. Μια διαδικασία που θα πρέπει να μας έχει σε εγρήγορση διότι προσεχώς μπορεί να δούμε «άλλα κόλπα». Τα επόμενα τρικ του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος αναζητά διαρκώς νέα πράγματα για το παιχνίδι της ομάδας του. Ο πορτογάλος τεχνικός που όπως φαίνεται γράφει τις επόμενες σελίδες στο ερυθρόλευκο play book. Τις σελίδες που θα… διαβάσουμε σε αυτό το δεύτερο κομμάτι της σεζόν, από μια ομάδα που προχωρά στη Σούπερ Λίγκα με έναν καταπληκτικό μέσο όρο τελικών προσπαθειών ανά ματς (16) και που όταν κάποια στιγμή θα βελτιώσει (αυτονόητα) τα ποσοστά ευστοχίας της, θα ανεβάσει ακόμη ψηλότερα το αγωνιστικό της επίπεδο.

Δουλεύει πολύ ο Ολυμπιακός. Ψάχνει διαρκώς τρόπους βελτίωσης στο παιχνίδι του. Και βέβαια σε αυτό συμβάλλει η επιμονή της διοίκησης να προσθέτει όπλα στην φαρέτρα του προπονητή. Η περίπτωση του Ζιλ, που είναι στα σκαριά, είναι και χαρακτηριστική. Μέχρι να έρθει ο πορτογάλος εξτρέμ όμως; Αυτόπτες μάρτυρες στον Ρέντη περιγράφουν ιδιαίτερες δοκιμές και συνεργασίες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Υποψήφια σχήματα που λογικά θα προκαλέσουν εντύπωση όταν θα εμφανιστούν σε κοινή θέα. Πότε υπολογίζεται όλο αυτό; Προσεχώς. Αυτή τη στιγμή άλλωστε οι Πειραιώτες δεν φαίνεται να έχουν λόγο να «πειράξουν» κάτι, τουλάχιστον στην αρχική τους σύνθεση. Αλλά θα πρέπει να είμαστε γενικώς προετοιμασμένοι.

Βεβαίως σήμερα κιόλας ο Ολυμπιακός πάει στα Γιάννινα. Μια ακόμη αποστολή εκτός έδρας τον περιμένει. Και μάλιστα ειδική, αν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες. Ποδόσφαιρο στο… πατινάζ των Ζωσιμάδων. Και είναι προετοιμασμένοι οι Ερυθρόλευκοι να βρουν μπροστά τους μια άλλη ομάδα από εκείνη που έχασε με συνοπτικές διαδικασίες από την ΑΕΚ (0-4) τη Δευτέρα.

«Πολλά ανεξήγητα…»

«Ο ΠΑΣ θα είναι τελείως διαφορετικός. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μοιράζονται οι κίτρινες σε κάποια παιχνίδια και σε κάποια άλλα όχι. Σε συγκεκριμένες ομάδες δίνονται εύκολα και σε κάποιες άλλες όχι. Ολα αυτά είναι πραγματικά ανεξήγητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο» έλεγε χθες ο 48χρονος προπονητής του Ολυμπιακού.

«Υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν και επηρεάζουν αποτελέσματα και μειώνουν την αξιοπιστία του ελληνικού πρωταθλήματος. Υπάρχουν παίκτες που επιλέγουν να μην παίξουν σε κάποια παιχνίδια για ανεξήγητους λόγους αλλά σε άλλα παιχνίδια επιλέγουν να παίξουν. Και αυτό είναι ανεξήγητο. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξει, να βελτιωθούν πολλά πράγματα για να γίνει αξιόπιστο. Παρ’ όλα αυτά εμείς δεν πτοούμαστε» πρόσθεσε. Προφανώς το μήνυμά του δεν είχε… δέκτες μόνο εκτός Ρέντη, αλλά και εντός. Τους δικούς του ποδοσφαιριστές. Που πρέπει αύριο το απόγευμα να είναι έτοιμοι για όλα.