Η στρατηγική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα είναι η προσωπική σύγκρουση εφ’ όλης της ύλης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αυτό αποτυπώθηκε χθες και αναμένεται να αναδειχθεί στον ύψιστο βαθμό και σήμερα το βράδυ, πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή. Ο Πρωθυπουργός προέβαλε επί της ουσίας και το κεντρικό πολιτικό επιχείρημά του στον δρόμο για τις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, που συμπυκνώνεται στο δίπολο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια έναντι του παλαιού πολιτικού συστήματος που οδήγησε τη χώρα στην επιτροπεία». Στο πλαίσιο αυτό δεν ήταν τυχαία η υπενθύμιση του Τσίπρα ότι σε 10 μέρες συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την πολιτική ανατροπή της 25/1/2015, η οποία ήταν αποτέλεσμα της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που βίωσε η Ελλάδα, της διαχείρισής της από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και επιλογών πολλών χρόνων πριν από την κρίση, όπως ανέφερε. Στο λεξιλόγιο Τσίπρα θα υπάρχουν λέξεις όπως: το πελατειακό σύστημα, η γενικευμένη διαφθορά, η φοροδιαφυγή, η κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, η διαπλοκή και η απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών και των ελεγκτικών μηχανισμών από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Μία διαφορετική χώρα. «Ο ελληνικός λαός τον Γενάρη του 2015 έκανε μια ιστορική επιλογή. Να εμπιστευτεί τούτη την κυβέρνηση ώστε να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από τα Μνημόνια και την κρίση. Να μπει ένα τέλος στη λιτότητα, να ανασυγκροτηθεί η ελληνική οικονομία σε νέες στέρεες βάσεις και να μπουν σε πρώτη προτεραιότητα οι ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας», τόνισε ο Πρωθυπουργός και αυτό θα είναι και ένα από τα βασικά επιχειρήματά του από εδώ και πέρα, όπως επίσης και η έμφαση στην αναφορά: «Σήμερα μετά από όλα αυτά η Ελλάδα είναι μια διαφορετική χώρα».

Ο Τσίπρας ξεπέρασε τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι ήταν έντιμη και ειλικρινής και θα την τιμά και θα τη σέβεται πάντα. Εκ των πραγμάτων η συμφωνία των Πρεσπών θα είναι στην κορυφή της προεκλογικής ατζέντας του, με τη σημείωση ότι «η συνείδησή μου και το πατριωτικό καθήκον επέβαλλαν να αναλάβω το κόστος και την επίλυση της διαφοράς που αποτελούσε μεγάλο βαρίδι στην εξωτερική πολιτική της χώρας».