Σε οικογενειακό διπλό να μπει κάποιος παίκτης κατευθείαν από το… αεροπλάνο δεν σημειώνει εύκολα 20 πόντους σε 23′ με 3/4 δίποντα, 4/7 τρίποντα και 2/2 βολές.

Κάτι βέβαια που δεν σημαίνει ότι ο Σον Κιλπάτρικ θα πάει στο Κάουνας την Παρασκευή και θα βάλει σώνει και καλά 35 πόντους, αλλά αν μη τι άλλο από το πρώτο του κιόλας παιχνίδι στο κλειστό της Χαλκίδας χθες το μεσημέρι έδειξε πράγματα που ήξερε (και ήθελε να δει) ο Ρικ Πιτίνο, που τον διάλεξε με κλειστά μάτια σε σχέση με τον Νάναλι, ο οποίος τελικά «βολεύτηκε» στην πιο παγωμένη (από την Αθήνα) Βιτόρια και την Μπασκόνια, στην προσπάθεια που κάνουν οι διοργανωτές του φάιναλ φορ Βάσκοι να μπουν έστω την τελευταία στιγμή στην οκτάδα των πλέι οφ.

Αυτό το – γρήγορο – σουτ (που συνήθως είναι εύστοχο) πριν προλάβει καν να το συνειδητοποιήσει ο αντίπαλος, το έχει τόσο πολλή ανάγκη ο Παναθηναϊκός, μια από τις χειρότερες ομάδες φέτος (στην προ Κιλπάτρικ εποχή) στα τρίποντα στην Ευρωλίγκα.

Αμέσως αμέσως, παιχνίδια που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και τα οποία έχασε ο Παναθηναϊκός όπως αυτό με τη Ζαλγκίρις (στην παράταση), με την Μπάγερν (στον πόντο), με την Αρμάνι (στο σουτ) το πιθανότερο είναι να είχαν διαφορετική εξέλιξη.

Μάλιστα χθες έλειπε – για να πάρει ανάσες – και ο Νικ Καλάθης, που είναι σαφές ότι θα τροφοδοτεί με ακόμα περισσότερη κηροζίνη (ασίστ) το ρεζερβουάρ του νεοαποκτηθέντος παίκτη.

Σήμερα αναμένεται και ο Αντριαν Πέιν, με αποτέλεσμα στον «τελικό» του Κάουνας την Παρασκευή ο Παναθηναϊκός να είναι μια νέα ομάδα, όσο και αν ο χρόνος προσαρμογής των δύο νέων παικτών θα είναι πολύ μικρός. Οπως και να έχει όμως, λίγο η αλλαγή προπονητή, λίγο οι προσθήκες, έχουν αλλάξει εκτός των άλλων και την ψυχολογία προς το καλύτερο, κάτι που φάνηκε σε πολλούς παίκτες στη Βαρκελώνη, εκεί όπου δεν έπαιζε ούτε ο Κιλπάτρικ ούτε φυσικά ο Πέιν.