Η αδυναμία ταυτοποίησης κι εντοπισμού από την ΕΛ.ΑΣ. τουλάχιστον 4-5 ατόμων, φωτογραφίες και βίντεο των οποίων είχαν βρεθεί στα πλαίσια ερευνών σε γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα, στην κατοικία της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη, κατά την έρευνα για την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο (το 2016) από τις φυλακές Κορυδαλλού και αλλού φαίνεται να οδηγεί στην παράταση της δράσης της οργάνωσης Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών. Και η οποία σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. πιθανόν κρύπτεται πίσω από τη βομβιστική επίθεση προ διημέρου, στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι τα πρόσωπα αυτά, που δεν είναι «σεσημασμένα», είχαν αρχικά επαφές με τους αναρχικούς Νίκο Μαζιώτη και Πόλα Ρούπα, είχαν βοηθητικό ρόλο σε κτυπήματα της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, μετείχαν μαζί με άλλους συλληφθέντες αναρχικούς και ποινικούς στις πρώτες επιθέσεις της ΟΛΑ (στα γραφεία της ΝΔ, στο σπίτι του γερμανού πρεσβευτή στο Χαλάνδρι κι αλλού). Κι ακολούθως την τελευταία τριετία, λόγω σύλληψης πολλών αντιεξουσιαστών και άλλων ενόπλων, έχουν πλέον αναλάβει τον κύριο ρόλο στην ΟΛΑ. Επιλέγοντας για λόγους «ασφαλείας» κι όχι μόνο, να προχωρούν σε επιθέσεις μόνο μια – δυο φορές τον χρόνο και μόνο με εκρηκτικούς μηχανισμούς. Οπως ακριβώς συνέβη με την καταστροφική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό αλλά και τις προηγηθείσες επιθέσεις στον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων, στο υπουργείο Εργασίας, στην τράπεζα Εurobank και στο Εφετείο Αθηνών.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες της επίθεσης στον Σκάι, κι έκαψαν ακολούθως στα Πετράλωνα, είχε κλαπεί πριν από έναν μήνα από σχετικά ερημικό δρόμο στη Νέα Ιωνία. Στο Νέο Φάληρο, στα Πετράλωνα και στη Νέα Ιωνία γίνεται εξέταση υλικού από κάμερες και σαρώσεις κλήσεων για να βρεθούν ίχνη των υπόπτων. Η ΕΛ.ΑΣ. περιμένει από ημέρα σε ημέρα την προκήρυξη της οργάνωσης (σ.σ.: την τελευταία φορά είχε αναρτηθεί σε διαδικτυακό τόπο αντιεξουσιαστών). Ζητούμενο για τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. είναι αν στο κείμενο υπάρξει οποιαδήποτε αναφορά για τον τρόπο που οργανώθηκε η ένοπλη επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό. Κι αυτό γιατί στο κείμενο της ΟΛΑ που είχε αναρτηθεί, πέντε ημέρες μετά τη βομβιστική επίθεση στο Εφετείο πριν από έναν χρόνο, δεν υπήρχε καμιά σχετική μνεία.