Στους αγωνιστικούς χώρους, οι ασκήσεις που εκτελούν, οι ρίψεις, τα γκολ που πετυχαίνουν, μοιάζουν με μελωδίες καθώς τα εκτελούν με μαθηματική ακρίβεια. Συνεπώς δεν θα μπορούσαν οι κορυφαίοι της χρονιάς να παραλάβουν κάπου αλλού τα βραβεία τους από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου, παρά σε έναν «ναό» της μουσικής και της τέχνης όπως το Μέγαρο Μουσικής. Ο Λευτέρης Πετρούνιας (παρέλαβε το βραβείο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο) μονοπωλεί – σχεδόν χωρίς αντίπαλο – τα τελευταία χρόνια τον συγκεκριμένο τίτλο του αθλητή της χρονιάς και πώς θα ήταν δυνατόν να τον χάσει φέτος που αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης με ένα χέρι όντας τραυματίας! Η Αννα Κορακάκη, το πρώτο μέλος της ολυμπιακής ομάδας του 2020 χτύπησε κέντρο φέτος ως παγκόσμια πρωταθλήτρια και αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς, ενώ ο τίτλος της ομάδας πήγε στους άνδρες του Ολυμπιακού του πόλο, οι οποίοι κατέκτησαν μετά το 2002 και πάλι το Τσάμπιονς Λιγκ νικώντας τη… Ρεάλ Μαδρίτης του πόλο, την ιταλική Προ Ρέκο, στον τελικό!

Κορυφαίος ο Ράφτης

Αυτοί ήταν οι κορυφαίοι της χρονιάς, με τον Δημήτρη Ράφτη (προπονητή του Λευτέρη Πετρούνια και του Βλάση Μάρα) να ψηφίζεται ως ο κορυφαίος προπονητής της χρονιάς. Κορυφαίοι αθλητές με αναπηρία ψηφίστηκαν οι κολυμβητές Αριστείδης Μακροδημήτρης και Αλεξάνδρα Σταματοπούλου και ως ομάδα η εθνική BC3 στο μπότσια.

Τα βραβεία αθλητικής προσφοράς και ήθους δόθηκαν στη Βασιλική Μιλούση στη γυμναστική, τον Κώστα Παπαγεωργίου στο πινγκ – πονγκ και στην αθλήτρια του χάντμπολ Βάσω Σκάρα. Συγκίνηση προκάλεσε η επετειακή βράβευση της μπασκετικής ΑΕΚ για τα 50 χρόνια από τον άθλο του 1968 και μαζί βραβεύτηκε και ο σκηνοθέτης του ομώνυμου έργου Τάσος Μπουλμέτης.