Οι ομάδες από την Κρήτη ετοιμάζουν τη δική τους επανάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η παρουσία τους είναι έντονη τόσο στις δύο επαγγελματικές κατηγορίες όσο και στη Γ’ Εθνική, όπου ο ΟΦ Ιεράπετρας διεκδικεί με αξιώσεις την άνοδό του. Είναι στην πρώτη θέση του 5ου ομίλου με επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες και συντελεστή τερμάτων 18-1! Ο ΟΦ Ιεράπετρας δίνει μάχη για την άνοδο με κυριότερο αντίπαλο τον Εθνικό, ο οποίος έχει έναν  βαθμό λιγότερο (24 έναντι 23).

Στη Σούπερ Λίγκα ο ΟΦΗ αγωνίζεται για την παραμονή του, είναι μια ομάδα που πάντως έχει δυναμική, ξέρει να μάχεται και δεν είναι τυχαίο ότι έχει νικήσει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Ο ΟΦΗ έχει ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε την περυσινή περίοδο και θέλει να αποδείξει πως επέστρεψε στη Σούπερ Λίγκα για να παραμείνει και να είναι ανταγωνιστικός. Η διοίκηση πλέον είναι ισχυρή, ο Νίκος Παπαδόπουλος που ανέβασε την ομάδα εξακολουθεί να έχει τον απόλυτο έλεγχο και αυτό που ζητάει από τους παίκτες του είναι να έχουν διάρκεια στην απόδοσή τους δείχνοντας σε κάθε παιχνίδι το ίδιο πάθος και σοβαρότητα.

Στη Φούτμπολ Λιγκ μετέχουν τέσσερις ομάδες. Οι Εργοτέλης και Πλατανιάς, με σημαντική εμπειρία από την πρώτη επαγγελματική κατηγορία, θεωρούνται «βαριά χαρτιά» και όσο κι αν ακόμα δεν έχουν δείξει τις δυνατότητές τους, ουδείς μπορεί να τις αμφισβητήσει.

Ο Ηρόδοτος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση στην κατηγορία, αν και νεοφώτιστος, ενώ η μοναδική ομάδα που δείχνει να έχει πρόβλημα είναι ο Κισσαμικός, που παραμένει στην τελευταία θέση.

Τα «βαριά χαρτιά»

Πλατανιάς και Εργοτέλης  έχουν κάνει σοβαρό σχεδιασμό και φέρονται αποφασισμένοι να ακολουθήσουν το πλάνο που έχουν κάνει και το οποίο περιλαμβάνει την προώθηση νέων σε ηλικία ποδοσφαιριστών. Στον Πλατανιά, μετά την ήττα από τον Βόλο, η διοίκηση έστειλε το μήνυμα ότι τα σχέδια δεν αλλάζουν, θα εξακολουθήσει να βαδίζει στην πορεία που έχει χαράξει. Σε κάθε παιχνίδι παίρνουν χρόνο συμμετοχής και παίκτες κάτω των 20 χρονών, ενώ η εμπειρία κάποιων ξένων ποδοσφαιριστών (Μπιανκόνι και Νίλι έχουν σημειώσει τα επτά από τα δέκα γκολ), αποτελεί σημαντική βοήθεια.

Ο στόχος που έθεσαν στην αρχή της χρονιάς οι υπεύθυνοι του Εργοτέλη ήταν η δημιουργία ενός συνόλου που θα αποδίδει δημιουργικό ποδόσφαιρο και θα βελτιώνεται συνέχεια, με απώτερο στόχο την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία. Μετά το εξαιρετικό ξεκίνημα ο Εργοτέλης παρουσίασε κάμψη, έχει τέσσερα ματς χωρίς νίκη, όμως στην ομάδα εξακολουθούν όχι απλά να πιστεύουν στο πλάνο τους, αλλά υποστηρίζουν πως στο τέλος θα δικαιωθούν: «Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα και οφείλουμε να διατηρήσουμε αυτά τα παιδιά σε καλή ψυχολογία, ώστε να συνεχίσουν να πιστεύουν σε αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε. Νομίζω ότι στο τέλος όλοι θα δικαιωθούμε. Αν συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο, το ποδόσφαιρο θα μας δικαιώσει» είπε χαρακτηριστικά ο προπονητής του Εργοτέλη Νίκκι Παπαβασιλείου.

Ο Ηρόδοτος

Ο νεοφώτιστος Ηρόδοτος πραγματοποιεί έως τώρα αξιοπρεπή πορεία και είναι φυσικά μέσα στους στόχους του, που είναι η παραμονή και το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη 10άδα. Τέσσερις νίκες σε οκτώ αγώνες αποτελούν μια καλή βάση για τη συνέχεια και στην ομάδα ελπίζουν ότι αν συνεχιστεί η δουλειά με αυτόν τον τρόπο, η χρονιά μπορεί να κυλήσει απολύτως επιτυχημένα.

Η κατάσταση στον ΑΟ Χανιά – Κισσαμικός παραμένει προβληματική. Η ομάδα είναι στην τελευταία θέση, η διοίκηση έλυσε τη συνεργασία της με τον Γιώργο Πετράκη και είναι σε αναζήτηση προπονητή που να έχει γνώση της κατηγορίας, ενώ παράλληλα ο σύνδεσμος οπαδών που προέρχονται από τον ΑΟ Χανίων απέχει από τα παιχνίδια, καθώς ανακοίνωσε πως δεν τον εκφράζει πλέον το όνομα της ομάδας.