Στην πραγματικότητα όλα έγιναν γρήγορα. Μέσα σε μερικές ώρες. Ο Γιάγια Τουρέ βρέθηκε το πρωί στον Ρέντη προκειμένου να αποχαιρετήσει τους συμπαίκτες του και το απόγευμα πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ για τη λύση του συμβολαίου του. Μια διαδικασία που τυπικά ολοκληρώθηκε με 91 λέξεις και μια υπόσχεση: πως δεν είναι αντίο, αλλά εις το επανιδείν το χθεσινό τέλος της συνεργασίας του Ιβοριανού με τον Ολυμπιακό.

«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ο Γιάγια Τουρέ θα ήθελαν να ανακοινώσουν στους φιλάθλους της ομάδας ότι αποφάσισαν, από κοινού, τον τερματισμό της συνεργασίας τους. Ο Γιάγια είναι και θα παραμείνει ένα σημαντικό μέλος της οικογένειας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και έχει σημαδέψει την ιστορία του Συλλόγου. Ο Ολυμπιακός τον ευχαριστεί για όλα όσα προσέφερε στην ομάδα. Ο Γιάγια θα παραμείνει αφοσιωμένος στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και εύχεται στην ομάδα να επιτύχει όλους τους στόχους της. Φεύγει ως φίλος και οι πόρτες του Συλλόγου θα είναι πάντα ανοιχτές γι’ αυτόν. Οι δρόμοι μας σίγουρα θα ξανασυναντηθούν» ανέφερε το από κοινού μήνυμα των δύο πλευρών, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ. Οι λέξεις και η υπόσχεση που λέγαμε, στον επίλογο μιας συνεργασίας που κράτησε ζεστές τις καρδιές αλλά δεν έφερε αγωνιστικό αποτέλεσμα.

Τι συνέβη σε αυτούς τους μήνες της «δευτέρας παρουσίας» του Ιβοριανού: Οι Ερυθρόλευκοι στο τέλος του καλοκαιριού έκαναν μια ασυνήθιστα υψηλή οικονομική επένδυση προκειμένου να φέρουν πίσω στο μεγάλο λιμάνι τον σουπερστάρ Τουρέ. Ο ίδιος ήθελε πολύ αυτή την επιστροφή. Να γίνει ο ηγέτης της νέας ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς. Να βγει μπροστά αγωνιστικά, αλλά και ως προσωπικότητα, στη μάχη του Ολυμπιακού για την επιστροφή στην κορυφή. Ο κόσμος ενθουσιάστηκε, η πρόκληση ήταν μεγάλη. Το αποτέλεσμα όμως μακριά από το επιθυμητό. Ο Τουρέ προσπάθησε, είχε τις ευκαιρίες. Δεν τα κατάφερε. Στην πραγματικότητα από ένα σημείο και έπειτα δεν έχασε μόνο την επαφή με την 11άδα, αλλά με τη 18άδα. Ο Καμαρά, ο Γκιγέρμε, ο Νάτχο, ο Μπουχαλάκης, ο Φορτούνης λίγα μέτρα πιο μπροστά. Ολοι τους προηγούνταν στην ιεραρχία του προπονητή.

Σε ήρεμα νερά

Ο Ιβοριανός θέλησε να πάει κάπου αλλού, για να έχει χρόνο συμμετοχής. Οι νέοι κόσμοι του ποδοσφαίρου τον περιμένουν. Ο Ολυμπιακός δεν σκέφτηκε ούτε τα χρήματα που δαπάνησε, ούτε βεβαίως είχε ιδέες ανάλογες των ανταγωνιστών του (βλέπε ΑΕΚ με Σιμόες, Μπακασέτα, Λαμπρόπουλο). Του άνοιξε την πόρτα. Για το επανιδείν που λέγαμε. Και μέσα σε μερικές ώρες επανέφερε την ομάδα στα… ήρεμα νερά που χρειάζεται για αυτό που έρχεται αύριο το βράδυ στο ασφυκτικά γεμάτο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Στον τελικό πρόκρισης με τη Μίλαν. Στο sold out αντάμωμα με την επτά φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, που θα αποδείξει αν το όνειρο της φετινής ευρωπαϊκής περιπέτειας θα έχει και συνέχεια.

Εννοείται πως οι Πειραιώτες όταν θα έρθει η ώρα της υλοποίησης του σχεδιασμού για τον Ιανουάριο θα συνυπολογίσουν το… τέλος Τουρέ με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή όμως το μόνο που δεν απασχολεί κανέναν στον Ολυμπιακό είναι τέτοιου τύπου ανησυχίες. Είναι μεγάλη ευκαιρία το αυριανό ματς απέναντι στη Μίλαν, που σήμερα έρχεται στην Αθήνα χωρίς να θέλει το Γεώργιος Καραϊσκάκης ούτε για προπόνηση. Νιώθουν σίγουροι οι Ιταλοί για την πρόκρισή τους στους 32 του θεσμού, ξέροντας πως το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να μην ηττηθούν με δύο γκολ διαφορά (2-0, 3-1). Αυτή η σιγουριά όμως είναι όπλο για τους Ερυθρόλευκους. Μια ομάδα που φέτος παράγει ποδόσφαιρο πολύ υψηλού επιπέδου. Τόσο… όσο για να κάνει αύριο το βράδυ την Ευρώπη να μιλά για χάρη του.

Αγωνιστικά ο Πέδρο Μαρτίνς δεν φαίνεται να μπορεί να υπολογίσει τον Ματίας Ναουέλ, που τραυματίστηκε την Κυριακή στο ματς με την Ξάνθη. Πολύ δύσκολα θα είναι ετοιμοπόλεμος και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ο έλληνας άσος όμως θα κάνει σήμερα μια δοκιμή. Για την… έκπληξη.

Προπόνηση στο Γεώργιος Καραϊσκάκης

Στο Γεώργιος Καραϊσκάκης θα γίνει σήμερα η προπόνηση του Ολυμπιακού (17.00). Μία ώρα νωρίτερα ο Πέδρο Μαρτίνς θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Η αντίστοιχη συνέντευξη Τύπου του Τζενάρο Γκατούζο θα ξεκινήσει στις οκτώ το βράδυ. Η Μίλαν αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα το μεσημέρι.