Ενα πλήθος πληροφοριών διακινούνται εντός των τειχών του μικρού χωριού που λέγεται Αθήνα, αναφορικά με τον φίλο, συμμαθητή, στενό συνεργάτη του Παππά, Μανώλη Πετσίτη. Ο άνθρωπος είναι ένας ζωντανός θρύλος. Προσωπικά είχα από καιρό, από τριετίας τουλάχιστον (δεν είναι καινούργια ιστορία ο τύπος), ακούσει γι’ αυτόν πολλά και διάφορα. Για τη στενή σχέση των δύο. Για τον «αντ’ αυτού» που υποδυόταν ο Μανωλάκης, όταν δεν προλάβαινε «το αφεντικό» να πάει σε κάποιο ραντεβού – είχε πολλές δουλειές εκείνη την περίοδο το «αφεντικό» Παππάς, μιλάμε για τα προ των εκλογών του 2015. Και είχα ακούσει και για το «παπί» του Μανωλάκη. Με το οποίο γύριζε σαν σβούρα μέσα στην Αθήνα, πηγαίνοντας πότε μόνος ως «αντ’ αυτού» και πότε με το «αφεντικό» δικάβαλο στα πέριξ του κέντρου ραντεβού – συνήθως σε καφετέριες ξενοδοχείων.

Προσθέτω δε ότι είχε ακουστεί τότε, εκείνα τα χρόνια, ότι υπήρχαν κάτι φωτογραφίες που τους απεικόνιζαν τους δυο τους πάνω στο «παπί», «αφεντικό» και Μανωλάκη, να καταφθάνουν σε ξενοδοχείο της οδού Μιχαλακοπούλου. Πριν την είσοδο και μετά την έξοδο.

Φήμες…

Επισκέψεις

Μετά, όπως είναι γνωστό, έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, έπιασε και τα ποσοστά των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015 ο Μανωλάκης, και έγινε νοματαίος στο Μέγαρο Μαξίμου. Με τα πούρα του, τα ωραία του, και τις άκρες του. Τις δυνατές. Οπως αυτή με τον κύριο Λαυρεντιάδη, τον αποκαλούμενο και Λούα Λούα μεταξύ των συριζαίων χάριν συντομίας και – πιθανώς – για λόγους μυστικότητος.

Ο οποίος «Λούα Λούα» φαίνεται πως προσέλαβε τον Μανωλάκη για να του κάνει δουλειές – δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση. Και μάλιστα, αν κρίνω και από τις αποδοχές του, ήταν πολύ αποτελεσματικός. Ειδικά με τα θέματα της ΔΕΠΑ.

Γι’ αυτό ρωτώ όλους. Το Μέγαρο Μαξίμου που σφυρίζει όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις κλέφτικα, τον άκαρδο Παππά που τον έριξε τον Μανωλάκη μοναχό στον λάκκο με τα αγγούρια (κακή, πολύ κακή ιδέα…), τον Σταθάκη που δεν τον ξέρει, τον Σκουρλέτη κ.λπ. κ.λπ.:

n πόσες φορές έχει επισκεφθεί κατά τη διετία 2016 – 2017 τον κύριο Κιτσάκο της ΔΕΠΑ ο Μανωλάκης Πετσίτης; Και για ποιον λόγο;

Για να ρωτήσει πώς διαμορφώνονται οι τιμές του φυσικού αερίου, δεν το βλέπω. Για το πώς εξελίσσεται η δικτύωση των αγωγών αερίου στις μεγάλες πόλεις της χώρας, δεν το νομίζω. Μήπως – υποθέσεις κάνω τώρα – για τα χρέη του «Λούα Λούα», αυτά για τα οποία ο Κιτσάκος ενέπλεξε 7 υπουργούς και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός;

Ενημερωτικά αναφέρω ότι οι επισκέψεις Πετσίτη (γνωρίζω ότι) είναι αρκετές και είναι καταγεγραμμένες στα βιβλία εισόδου – εξόδου της ΔΕΠΑ, στα οποία ελπίζω ότι δεν θα έχει βάλει χέρι κανείς. Ε;

Μαϊμούδες

Στριμωγμένος άγρια ο υπουργός ΨΗΤΠΕ ή ΨΗΠΤΕ αδιάφορο, ο υπουργός του τίποτα Παππάς, για τον Μανωλάκη τον συνεργάτη, είπε να ξεπεράσει τη δυσκολία, χρησιμοποιώντας φράσεις της αργκό, που χρησιμοποιούν συνήθως στο πεζοδρόμιο, slang όπως θα λέγαμε και στην εύανδρο Ηπειρο. Αποδίδοντας λοιπόν αυτές τις αποκαλύψεις στη ΝουΔου (κούνια που τον κούναγε δηλαδή, λέω κάτι για να τον μιμηθώ…). Την κατηγόρησε ότι «Εχει κάτσει, ψειρίσει τη μαϊμού, ψάξει και τα ίδια τα πρόσωπά μας, τους φίλους και συγγενείς μας και τους παλιούς μας συμμαθητές».

Ανέτρεξα στο ειδικό site που υπάρχει και που ονομάζεται slang.gr για να μεταφέρω εδώ τι σημαίνει «ψειρίζω τη μαϊμού». Ιδού τι γράφει το έγκριτο site:

1. Βγάζω τις ψείρες. Το κάνουν πολύ οι πίθηκοι.

2. Δίνω υπερβολική σημασία στις λεπτομέρειες, ψιλολογώ. Το κουράζω το πράγμα. Λέγεται και ψειρίζω τη μαϊμού. Είναι συνώνυμο με το ξεψειρίζω.

3. Κλέβω. Παίρνω κάτι χωρίς να με πάρουνε καθόλου χαμπάρι, πολύ μουλωχτά. Δεν είναι το κλέβω με την έννοια της ένοπλης ληστείας, δεν μπορείς δηλαδή να ψειρίσεις μια τράπεζα. Ούτε είναι το κλέβω με την έννοια της διάρρηξης, δεν μπορείς π.χ. να ψειρίσεις ένα χρηματοκιβώτιο. Ψειρίζει όμως ο πορτοφολάς και γενικά κάθε ελαφροχέρης.

Βρε Νικολάκη, τι τα θέλεις τώρα αυτά…

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα

Διάβασα και εγώ στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» το ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ο πασοκογενής και πασοκοθρεμμένος Μάρκος Μπόλαρης έχει ξεκινήσει λέει μια προσπάθεια ανά τη χώρα για να δημιουργήσει αντιδεξιό μέτωπο με τη συμμετοχή παλαιών ή και νεότερων στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Στις «επιτυχίες» τού περί ου ο λόγος υφυπουργού ΣΥΡΙΖΑ, Μάρκου, συγκαταλέγεται μια σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη και μια ανάλογη, λέει, στον Πειραιά. Της Θεσσαλονίκης τη γνωρίζαμε – έχω ενημερώσει σχετικά από αυτήν εδώ τη στήλη, τι αφορούσε, ποιοι μετείχαν κ.λπ.

Για του Πειραιά όμως, φίλος που «μετείχε», ο Γιάννης Διαμαντίδης, πρώην υπουργός, μου τηλεφώνησε έξαλλος. Ηθελε να τα πει του Μπόλαρη απευθείας, του τηλεφωνούσε όλο το Σαββατοκύριακο θεωρώντας τον «πηγή» του ρεπορτάζ, αλλά ο άλλος δεν σήκωνε το τηλέφωνο καταλαβαίνοντας ότι θα τα «άκουγε». Τι θα άκουγε; Αυτά που μου είπε εμένα. Οτι παραμονές του Αγίου Δημητρίου τού τηλεφώνησε δικηγόρος φίλος του, από τον Πειραιά, που το βαφτιστικό του είναι Δημήτρης και τον κάλεσε σε ένα τραπέζι με «μερικούς φίλους» – αναφέροντάς του τον Χρήστο Φωτίου, βουλευτή και νομάρχη Πειραιά το πάλαι, και τον Γρηγόρη Νιώτη, άλλον φίλο μου, πρώην υπουργό και αντιπρόεδρο της Βουλής.

Τον ενημέρωσε ότι στο τραπέζι έχει προσκαλέσει και τον Μπόλαρη, ο οποίος τον έχει βοηθήσει σε κάτι προσωπικού χαρακτήρα, και τον ρώτησε «αν έχει πρόβλημα».

Ο Διαμαντίδης δεν είχε πρόβλημα, ούτε και ο Φωτίου με τον Νιώτη, και έτσι βρέθηκαν ομοτράπεζοι με τον Μπόλαρη.

_ Και τι συζητούσατε, όλη τη νύχτα; ρώτησα τον Διαμαντίδη.

– Για το παλιό ΠΑΣΟΚ, ιστορίες με τον Ανδρέα, τέτοια. Το όνομα Τσίπρας ΔΕΝ ακούστηκε. Οπως δεν ακούστηκε λέξη και για ΣΥΡΙΖΑ, μέτωπα και τέτοια. Είναι ντροπή να μας χρησιμοποιούν κατ’ αυτόν τον τρόπο και λυπάμαι πραγματικά για τον Μάρκο, αν είναι αυτός η πηγή της πληροφορίας περί δήθεν σύσκεψης στην οποία μετείχαμε. Καμία σύσκεψη. Ενα φαγητό ήταν και τίποτε άλλο. Νιώθω μεγάλη απογοήτευση για τον πρώην σύντροφό μας…

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, έχω ακούσει. Κι εσείς φαντάζομαι…

Δύο μέτρα…

Ειλικρινά δεν την καταλαβαίνω τη σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται ο Σάββας Ξηρός από τη Δικαιοσύνη. Εντάξει, ένας δολοφόνος είναι, πληρώνει τώρα για όσα έχει κάνει, αλλά είναι εντελώς ακίνδυνος πια. Δεν βλέπει, δεν ακούει, με δυσκολία στέκεται όρθιος, ποιος λόγος να κρατείται στις φυλακές; Και μάλιστα όταν στον αντίποδα υπάρχει η ευνοϊκότατη μεταχείριση στον επιχειρησιακό αρχηγό της 17 Νοέμβρη Κουφοντίνα; Ο Κουφοντίνας, που είναι μια χαρά στην υγεία του, όχι μόνο μπαινοβγαίνει στις φυλακές κάνοντας χρήση αδειών, αλλά επιπλέον έχει μετατεθεί και σε αγροτικές φυλακές που είναι της πλάκας από πλευράς συνθηκών διαβίωσης. Αυτός ο τύπος δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για το πλήθος των εγκλημάτων που είναι φυσικός αυτουργός, δεν έχει μετανοήσει και απολαμβάνει μιας μεταχείρισης η οποία παραπέμπει ευθέως σε εξαργύρωση κάποιων γραμματίων. Είναι δυνατόν; Δύο μέτρα και δύο σταθμά, για δύο στυγερούς δολοφόνους;