Αποτελεί κοινό τόπο ότι οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρησιμοποίησαν το ψέμα, τον διχασμό και τη διαβολή στις πλατείες του μίσους για να πάρουν την εξουσία. Με την ίδια συνταγή και ως κυβέρνηση προσπαθούν να συγκαλύψουν την παταγώδη αποτυχία τους σε όλους τους τομείς. Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του 10-1, που 10 παίρνει από τους πολίτες και 1 δίνει και τους ζητεί μάλιστα να παραιτηθούν από την ελπίδα και την απαίτηση για αξιοπρέπεια και να ευγνωμονούν και από πάνω τον κ. Τσίπρα για τη «φιλανθρωπία» του.

Ανίκανοι και επικίνδυνοι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν αδίστακτα όλες τις μεθοδεύσεις για να παραμείνουν στην εξουσία και να διαχειριστούν την επερχόμενη εκλογική τους συντριβή. Στα υπόγεια του Μαξίμου λειτουργεί ένα ολόκληρο παραθεσμικό σύστημα. Που διευθύνει και ενορχηστρώνει ένα συγκεκριμένο σχέδιο κομματικής επιβίωσης. Ανεδαφική παροχολογία, προσλήψεις με πελατειακή λογική και – κυρίως – κατασυκοφάντηση των αντιπάλων.

Οι πρακτικές αυτές μας γυρίζουν στο παρελθόν. Τίθεται ξανά ζήτημα δημοκρατίας γιατί αυτές οι λογικές έχουν ονοματεπώνυμο επί δεκαετίες. Και είναι οι πρακτικές της Δεξιάς, με τις οποίες η Δημοκρατική Παράταξη ήρθε αντιμέτωπη από την εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου ώς σήμερα και πάντα νίκησε. Πολιτικές συκοφάντησης, σπίλωσης, διχασμού, στις οποίες, μέσα σε πέντε χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ ενσωματώθηκε, αφομοίωσε και τελειοποίησε.

Οι χειρότερες ιστορικές πρακτικές της Δεξιάς, αποτελούν τώρα το καθημερινό εργαλείο της δήθεν Αριστεράς του κ. Τσίπρα.

Εχουν εντάξει στο προεκλογικό τους «οπλοστάσιο» τη χωρίς αρχές και όρια ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Δεν επιδιώκουν την πραγματική διερεύνηση σκανδάλων, ούτε την απονομή δικαιοσύνης. Η ψευδεπίγραφη ευαισθησία τους για τη διαφάνεια είναι το «φύλλο συκής» για τη συντεταγμένη επίθεσή τους στους θεσμούς. Καθαρές κουβέντες: Η Δικαιοσύνη τους ενδιαφέρει στον βαθμό μόνο που μπορούν να την ελέγξουν! Στη νέα εκστρατεία κατασυκοφάντησης της Παράταξής μας πρωταγωνιστούν οι κυβερνητικοί εταίροι που δεν είναι δύο αλλά τρεις! ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και καραμανλική Δεξιά, σε αγαστή συνεργασία, χτυπούν τη Δημοκρατική Παράταξη και πλήττουν τη Δημοκρατία.

Τα «υπόγεια ρεύματα» βγαίνουν στην επιφάνεια και λιμνάζουν σε έναν αποκρουστικό βάλτο. Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να κρύψει την ανικανότητά του μέσα στη λάσπη. Φανερές και κρυφές κυβερνητικές «συνιστώσες» λειτουργούν με σχέδιο, αλλά αντιδρούν σπασμωδικά στις εξελίξεις. Οσο ανεβαίνει το Κίνημα Αλλαγής, τόσο περισσότερη λάσπη θα ρίχνουν. Οσο περισσότερο πανικοβάλλονται, τόσο θα αποκαλύπτονται. Εκδηλώνουν πια ανοικτά την ανασφάλεια που νιώθουν από την αναγέννηση της Παράταξής μας.

Την ίδια ώρα, η ΝΔ παρακολουθεί το βρώμικο σχέδιο της σκανδαλολογίας του ΣΥΡΙΖΑ από απόσταση, ανήμπορη να ελέγξει τα του οίκου της, πιστεύοντας ότι έτσι θα έχει ένα εκλογικό όφελος. Η σιωπή αυτή είναι συνενοχή. Τυφλωμένοι από την προοπτική της εξουσίας νομίζουν ότι δικαιούνται να κλείνουν τα μάτια, να ανέχονται και να αξιοποιούν το νοσηρό κλίμα στην πολιτική ζωή. Ξεχνούν πως από το ξεροκόμματο του λαϊκισμού δεν χόρτασε ποτέ κανείς…

Στεκόμαστε απέναντι στη συντεταγμένη ανευθυνότητα Αριστεράς και Δεξιάς. Μένουμε όρθιοι, διεκδικούμε την αλήθεια, την απαιτούμε. Μόνοι εμείς, καλέσαμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν να διερευνηθεί ολόκληρη η περίοδος από την είσοδό μας στην ΟΝΕ μέχρι σήμερα. Δεν το θέλουν, δεν τολμούν. Είναι προφανές ότι τους τρομάζει η αλήθεια. Τους φοβίζει η κατάρρευση των βολικών μύθων που στήριξαν την πολιτική της «αυταπάτης» και της εξαπάτησης. Εμείς δεν τους ακολουθούμε στην επιστροφή στο παρελθόν. Γιατί αυτό που ενδιαφέρει σήμερα τους Ελληνες είναι το δύσκολο παρόν και το αβέβαιο μέλλον. Αυτό που απασχολεί την κοινωνία σήμερα είναι η πραγματική έξοδος από την κρίση. Κι εμείς ρίχνουμε το βάρος μας σε αυτόν τον στόχο. Είμαστε οι μόνοι που έχουμε καταθέσει στον δημόσιο διάλογο ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, με το «Σχέδιο Ελλάδα».

Για να τελειώνουμε μια και καλή τη συζήτηση για το χθες, επαναλαμβάνω για μια ακόμα φορά, όλα στο φως. Διαφάνεια για τους πάντες και παντού. Να αφήσουν τη Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη στο έργο της. Δικαιοσύνη που πρέπει να είναι τυφλή και όχι μονόφθαλμη. Παράλληλα, ως πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής με υπερηφάνεια θα υπερασπιστώ το έργο, την προσφορά, την τιμή και το ήθος των εκατοντάδων χιλιάδων μελών και στελεχών της Δημοκρατικής Παράταξης. Ολων αυτών που δώσανε τα πάντα για να υπηρετήσουν τις αξίες της Αλλαγής. Ολων εκείνων που με εντιμότητα και ανιδιοτέλεια συνέβαλαν στο να αλλάξει η Ελλάδα.

Οι ελάχιστοι που δεν τίμησαν αυτήν την πορεία, οι ίδιοι που με δικές μας πρωτοβουλίες πήραν τον δρόμο για τη Δικαιοσύνη, δεν μπορούν να στιγματίσουν το Κίνημά μας. Οσο κι αν κάποιοι προσπαθούν σήμερα να επενδύσουν σε αυθαίρετες γενικεύσεις και ισοπεδωτικές προσεγγίσεις, οι πολίτες έχουν γνώση, μνήμη και κρίση.

Καπηλεύτηκαν την αγανάκτηση αυτού του λαού, όμως την ψυχή του δεν θα καταφέρουν ποτέ να την αγγίξουν.

Ματαιοπονούν. Η ιστορία επαναλαμβάνεται, αυτή τη φορά ως φάρσα. Δεν μπορούν να στήσουν βρώμικο ’19.

Οσο μας χτυπούν, τόσο εμείς δυναμώνουμε. Κι εκείνοι δεν θα αποφύγουν την καταδίκη του ελληνικού λαού.