Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το απόγευμα της Κυριακής εκτός έδρας τον Ατρόμητο, σε ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος. Γίνεται βέβαια εύκολα αντιληπτό ότι στο μυαλό των Πειραιωτών υπάρχει μόνο η κατάκτηση των τριών βαθμών και όλοι στο μεγάλο λιμάνι καταλαβαίνουν τη σημασία που έχει η αναμέτρηση στο Περιστέρι. Οι παίκτες του Ολυμπιακού συνέχισαν την προετοιμασία τους για τον μεγάλο αγώνα της Κυριακής και ο τεχνικός των Πειραιωτών, Πέδρο Μαρτίνς, έδωσε το σύνθημα για το ματς με την ομάδα του Νταμίρ Κάναντι. Ο πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού μίλησε στη χθεσινή προπόνηση στους Ερυθρόλευκους και έκανε λόγο για τελικό. Είναι η πρώτη φορά που ο προπονητής της πειραϊκής ομάδας χρησιμοποιεί τον όρο «τελικός» για να περιγράψει ένα παιχνίδι των Ερυθρολεύκων και αυτό φυσικά φανερώνει την εγρήγορση στην οποία βρίσκονται όλοι στον Ρέντη. Ο Μαρτίνς θέλει φυσικά να προετοιμάσει και ψυχολογικά τους παίκτες του για τον πολύ μεγάλο αγώνα εναντίον του Ατρομήτου, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι το παιχνίδι της Κυριακής θέλει προσοχή. Οπως προαναφέραμε, οι Ερυθρόλευκοι δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται το ενδεχόμενο στραβοπατήματος και γι’ αυτόν τον λόγο ο Μαρτίνς ζήτησε από τους παίκτες του να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε ο Ολυμπιακός να πετύχει τον στόχο του στο Περιστέρι.

Ο Μαρτίνς μίλησε λοιπόν στους Ερυθρόλευκους λίγο πριν από την έναρξη της χθεσινής πρωινής προπόνησης στον Ρέντη και ο πορτογάλος τεχνικός θέλησε να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης. «Εχουμε έναν τελικό μπροστά μας κι αυτό πρέπει να το έχουμε συνέχεια στο μυαλό μας. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, είναι ένας τελικός και πρέπει να κερδίσουμε. Ολοι καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι. Θέλω να τα δώσετε όλα. Δώστε τα όλα για τη νίκη», είπε χαρακτηριστικά στους παίκτες του ο Μαρτίνς. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έδωσε το σύνθημα χθες στον Ρέντη και φυσικά οι παίκτες της ομάδας του Λιμανιού είναι υποχρεωμένοι να δώσουν το 100% για να πάρουν τη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο.

Αυτό άλλωστε έλεγαν και οι Ερυθρόλευκοι μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης, ότι το παιχνίδι στο Περιστέρι είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό. Τόνιζαν μάλιστα στις συζητήσεις τους πως θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να πάρει ο Ολυμπιακός τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. «Πρέπει να τα δώσουμε όλα. Ο προπονητής έχει δίκιο, το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι τελικός και πρέπει να κερδίσουμε» υποστήριζαν χαρακτηριστικά οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Προπόνηση στο φουλ

Οπως προαναφέραμε το ματς με τον Ατρόμητο είναι από τα πιο σημαντικά της φετινής σεζόν για τον Ολυμπιακό και ο Πέδρο Μαρτίνς ανέβασε την ένταση των προπονήσεων τις δύο τελευταίες μέρες στον Ρέντη. Τόσο χθες, όσο και στην προπόνηση της Τετάρτης, οι ρυθμοί ήταν εντατικοί, σε σημείο μάλιστα που οι Ερυθρόλευκοι να λένε ότι αισθάνονταν σαν να είχαν παίξει παιχνίδι. Ο προπονητής του Ολυμπιακού ήθελε να φορτσάρουν οι παίκτες του στις δυο προηγούμενες προπονήσεις, καθώς κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι υπήρχε η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των εθνικών ομάδων. Αυτό που έχει επίσης ιδιαίτερη σημασία είναι ότι ο Μαρτίνς φανέρωσε μέρος των πλάνων του κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης και αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο 48χρονος προπονητής των Ερυθρολεύκων δοκίμασε τον Χριστοδουλόπουλο στην κορυφή της επίθεσης. Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι στο μυαλό του Μαρτίνς προβάδισμα για τη θέση του σέντερ φορ έχει αυτή τη στιγμή ο Λάζαρος. Πρέπει βέβαια να τονίσουμε ότι ο Μαρτίνς θα κάνει και σήμερα δοκιμές στον Ρέντη, αλλά ο Χριστοδουλόπουλος είναι αυτή τη στιγμή το φαβορί για την κορυφή της επίθεσης. Σε ό,τι αφορά τα άκρα της επίθεσης ο Ναουέλ και ο Ποντένσε θα είναι στο αρχικό σχήμα, ενώ για τον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Μαρτίνς σκέφτεται τη χρησιμοποίηση των Γκιγέρμε – Καμαρά.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο, τα νέα ήταν και χθες ευχάριστα καθώς ο ισπανός σέντερ φορ προπονήθηκε ξανά με την υπόλοιπη ομάδα χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις. Ο 28χρονος στράικερ είναι στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς και αναμένεται να συμπεριληφθεί στην αποστολή για τον κυριακάτικο αγώνα με τον Ατρόμητο. Ο Γκερέρο δεν θα είναι πάντως στο βασικό σχήμα της ομάδας του Λιμανιού με βάση την εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον Ρέντη. Ωστόσο θα πρέπει να γίνουν και οι δύο επόμενες προπονήσεις για να φανεί ποια θα είναι η οριστική απόφαση του πορτογάλου τεχνικού. Κανείς επίσης δεν πρέπει να ξεχνά ότι την επόμενη εβδομάδα υπάρχει και το εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπέτις για την πέμπτη αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ και ο Μαρτίνς ποντάρει πολλά στον Ισπανό για την αναμέτρηση με τους Ανδαλουσιανούς. Ανεξάρτητα πάντως από το αν ο Γκερέρο θα παίξει στο Περιστέρι, το σίγουρο είναι ότι ο 28χρονος επιθετικός έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να είναι στη διάθεση του προπονητή του κι αυτό το αναγνωρίζουν όλοι στον Ρέντη.

n Καθαρές ήταν οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Κωνσταντίνος Τσιμίκας, ο οποίος αισθανόταν ενοχλήσεις στο γόνατο.

Διάστρεμμα ο Μεριά, «ΟΚ» για Τσιμίκα

Στο Περιστέρι (και πιθανότητα στην Ισπανία, στο ματς με την Μπέτις) δεν θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ο Γιασίν Μεριά, που υπέστη διάστρεμμα και θα μείνει εκτός δράσης περίπου δέκα ημέρες.