Το Περιστέρι που «πέταξε» και στο Αλεξάνδρειο, παραμένοντας πρώτο και αήττητο, ισόβαθμο στην κορυφή της Basket League μαζί με τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό, έδειξε ότι τίποτε δεν είναι τυχαίο για τη δουλειά που γίνεται στη Δυτική Οχθη.

Οταν οι Περιστεριώτες προσπάθησαν κάποια στιγμή να μείνουν στη μεγάλη κατηγορία με βάση την ιστορία και τα αποτελέσματά τους, δεν κατάλαβαν το πότε  βρέθηκαν από την Α1 στη Β’ Εθνική (2013-14).

Από τη στιγμή που το περασμένο καλοκαίρι έγινε η ολική επαναφορά στην κατηγορία που ανήκει, την κορυφαία, στο Περιστέρι δεν θριαμβολόγησαν και γενικότερα δεν πανηγύρισαν την άνοδο πάνω από ένα-δύο 24ωρα, αλλά είχαν ήδη στρωθεί στη δουλειά.

Πλην του «μπαρουτοκαπνισμένου» αλλά και μπασκετικού προέδρου Φίλιππου Κώτση, στο ΔΣ μπήκαν μπασκετάνθρωποι όπως ο Ανδρέας Πολέμης και ο Νίκος Πανταζόπουλος, ενώ τα «κλειδιά» του αγωνιστικού πρότζεκτ δόθηκαν εν λευκώ σε έναν μετρ του είδους στην προποπονητική και μάλιστα στη συγκεκριμένη ομάδα, τον Αργύρη Πεδουλάκη.

Τι έκαναν όλοι μαζί ; Αντί να ρίξουν πολύ χρήμα στο αγωνιστικό κομμάτι (το Περιστέρι έχει μακράν το πιο χαμηλό μπάτζετ της κατηγορίας), έδωσαν σημασία και στις υποδομές, κυρίως στο γήπεδο όπου, εκτός από ανακαινίσεις αποδυτηρίων κ.λπ., φτιάχτηκαν επιτέλους και γραφεία προπονητών, εκεί όπου γίνονται οι συναντήσεις προπονητή και παικτών και εκεί που μπορεί να δουλεύει το τεχνικό επιτελείο το σκάουτινγκ.

Την ίδια στιγμή οι συνεργάτες του «Αρτζι» έχουν ταυτόχρονα ο καθένας  τουλάχιστον μια ομάδα από τα τμήματα υποδομής, όπου παρακολουθούν από πρώτο χέρι την εξέλιξη των νεαρών παικτών, ενημερώνοντας τον πρώτο προπονητή. Μάλιστα, φέτος έχουν προωθηθεί στην πρώτη ομάδα και τέσσερις 18χρονοι όχι απλά για να βλέπουν τις προπονήσεις,  αλλά παίρνοντας και χρόνο συμμετοχής!

Στο Περιστέρι δεν βλέπουν απλά μέχρι το παιχνίδι του Σαββατοκύριακου, αλλά με πλάνο και όραμα δουλεύουν κάτι παραπάνω από επαγγελματικά.

Δημιουργώντας ουσιαστικά ένα αθλητικό πρότυπο για την περιοχή και όχι μόνο.