Η δεδομένη επιθυμία του Γιώργου Δώνη και του Νίκου Νταμπίζα και η σχεδόν ειλημμένη απόφαση για την απόκτηση ενός μεσοεπιθετικού στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, εάν και εφόσον βρεθεί κάτι εξαιρετικό, έφερε στο Κορωπί χθες τον 20χρονο Παναγιώτη Αρμενάκα. Τον ομογενή επιθετικό ο οποίος γεννήθηκε στην Αμερική και αγωνίζεται στην Αυστραλία, έχοντας φορέσει και τη φανέλα της εθνικής ομάδας των Καγκουρό.

Ο Αρμενάκας, ο οποίος είναι ελεύθερος και δεν εμπίπτει στους μεταγραφικούς περιορισμούς που έχουν οι Πράσινοι, έκανε προπονήσεις τους τρεις τελευταίους μήνες με την πρώτη ομάδα της Γουέστ Χαμ, με τους Λονδρέζους πάντως να μην προχωρούν στην απόκτησή του.

Ο 20χρονος (γεννήθηκε στις 5/8/1998 στο Νιούπορτ) ποδοσφαιριστής είναι αριστεροπόδαρος και αγωνίζεται ως εξτρέμ και στα δύο άκρα, αλλά και πίσω από τον φορ. Γεννήθηκε στην Αμερική, αλλά όταν ήταν ακόμα σε πολύ μικρή ηλικία οι γονείς του μετακόμισαν στην Αυστραλία. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Σίδνεϊ Ολίμπικ της Αυστραλίας και σε ηλικία 16 ετών μετακόμισε στην Ουντινέζε, στα τμήματα υποδομής του ιταλικού συλλόγου, αλλά δεν κατάφερε να παίξει στην πρώτη ομάδα. Δόθηκε δανεικός στη Β’ κατηγορία του Βελγίου και συγκεκριμένα στην Τούμπιζε.

Την ίδια περίοδο έγινε διεθνής αρχικά στην Κ17 της Ελλάδας, με την οποία είχε δύο συμμετοχές και στη συνέχεια στην αντίστοιχη της Αυστραλίας, στην οποία πραγματοποίησε επτά συμμετοχές. Λίγο καιρό αργότερα διάλεξε να αγωνιστεί στην Κ23 της Αυστραλίας και πλέον μπορεί να αγωνιστεί στην ανδρική ομάδα των Καγκουρό.

Ο Αρμενάκας έρχεται στον Παναθηναϊκό με τις συστάσεις που τον συνοδεύουν να είναι εξαιρετικές. Ολοι μιλούν για έναν ποδοσφαιριστή με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, που μπορεί να κάνει τη διαφορά, ωστόσο κάνουν λόγο και για έναν ποδοσφαιριστή που κανένας προπονητής έως τώρα δεν έχει καταφέρει να τον βάλει σε καλούπι. Και γι’ αυτό έως τώρα δεν έχει καταφέρει να βρει έναν σύλλογο που να τον περιβάλει με εμπιστοσύνη.

Ο 20χρονος εξτρέμ θα δοκιμαστεί από τον Γιώργο Δώνη και αν ικανοποιήσει θα αποκτηθεί, αφού το κόστος είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Ο Αρμενάκας είναι ελεύθερος και το συμβόλαιό του είναι εφικτό για τον Παναθηναϊκό. Επιπλέον, η ηλικία του επιτρέπει στους Πράσινους να κρατήσουν ανοιχτή τη μία μεταγραφή άνω των 23 ετών που έχουν το δικαίωμα να κάνουν τον ερχόμενο Ιανουάριο.

«Φρένο» για Μπουζούκη

Στοπ σε κάθε σενάριο μεταγραφής τόσο του Γιάννη Μπουζούκη, όσο και του Δημήτρη Εμμανουηλίδη, θέλησε να βάλει ο ατζέντης των δύο νεαρών ποδοσφαιριστών, Πάνος Γαλαριώτης, μιλώντας σε ιταλικό Μέσο.

Θυμίζουμε πως ιδιαίτερα για τον Μπουζούκη έχει γίνει αρκετά μεγάλος ντόρος, που… αγγίζει και την Ιταλία και πιθανό ενδιαφέρον από ομάδες της γειτονικής χώρας, ενώ σενάρια έχουν υπάρξει και για τον Εμμανουηλίδη. Ωστόσο, ο ατζέντης τους μίλησε στο tuttomercatoweb θέλοντας να βάλει φρένο σε όλη αυτή τη φημολογία.

«Φέτος στον Παναθηναϊκό δουλεύουν πολύ καλά. Παρά τους περιορισμούς λόγω μπάτζετ έχουν έναν καλό προπονητή όπως ο Δώνης και δίνουν βάση στα νέα παιδιά. Μεταξύ αυτών και δύο δικά μου, ο Μπουζούκης και ο Εμμανουηλίδης. Παρ’ όλα αυτά θα ήθελα να ζητήσω κάτι. Οχι μεταγραφικά σενάρια για αυτά τα παιδιά, να σκέφτονται μόνο την ομάδα και τον αγωνιστικό χώρο».

Πάντως για τον Μπουζούκη υπάρχει σκέψη μέσα στο επόμενο δίμηνο να κληθεί από τη διοίκηση προκειμένου να υπογράψει νέο συμβόλαιο, με αυξημένες αποδοχές και με ρήτρα στη συμφωνία.

Περιμένει επιστροφές

Η απουσία αρκετών ποδοσφαιριστών με τις Ελπίδες δυσκολεύει την προετοιμασία του Παναθηναϊκού ενόψει Απόλλωνα, αφού οι νεαροί αναμένεται να επιστρέψουν αύριο και επί της ουσίας θα έχουν δύο προπονήσεις με την ομάδα. Με τον Δώνη να περιμένει να δει την κατάστασή τους.