Η επιστροφή των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ στις προπονήσεις δεν σηματοδοτεί απλώς την έναρξη της προετοιμασίας, ενόψει της επανέναρξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων, αλλά και την αρχή μιας περιόδου στην οποία θα εξετασθούν και θέματα ενίσχυσης του ρόστερ καθώς πλησιάζει η χειμερινή μεταγραφική περίοδος.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου περιμένει σήμερα τους παίκτες μετά το τριήμερο ρεπό προκειμένου να αρχίσει η δουλειά ενόψει του αγώνα με την Ξάνθη, το Σάββατο στο γήπεδο της Τούμπας. Το θετικό για τον ρουμάνο τεχνικό είναι ότι εκτός από τον Βιεϊρίνια και κάποιους διεθνείς που θα επιστρέψουν σταδιακά, θα έχει τους υπόλοιπους παίκτες στη διάθεσή του.

Οι πρώτοι διεθνείς που αναμένονται σήμερα είναι οι Φερνάντο Βαρέλα και Αμρ Ουάρντα που ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με Πράσινο Ακρωτήριο και Αίγυπτο αντίστοιχα, για την προκριματική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Επίσης επιστρέφουν οι Πασχαλάκης, Πέλκας και Καρέλης, καθώς χτες η Εθνική Ελλάδας τέλειωσε τα παιχνίδια της στο Nations League.

Η πρώτη ημέρα που ο Λουτσέσκου θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του είναι η Τετάρτη, καθώς αναμένεται να επιστρέψουν και οι τελευταίοι διεθνείς.

Πρόκειται για τους Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς και Αλίν Τόσκα, οι οποίοι είναι στην αποστολή της Σερβίας και της Ρουμανίας αντίστοιχα. Οι Σέρβοι υποδέχονται στο Βελιγράδι τη Λιθουανία, ενώ οι Ρουμάνοι θα αγωνιστούν στην Ποντγκόριτσα με το Μαυροβούνιο. Την ίδια ημέρα θα επιστρέψει και ο Λημνιός, ο οποίος έχει το δεύτερο ματς της Εθνικής Ελπίδων με την Αυστρία, για τα πλέι-οφ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Δύο εκτός έδρας

Σε ό,τι αφορά τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, μετά τη συνάντηση του Σαββάτου με την Ξάνθη, ακολουθούν δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις. Πρώτα είναι το ταξίδι στο Λονδίνο για το παιχνίδι με την Τσέλσι στην 5η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ και στη συνέχεια η συνάντηση με τη Λαμία. Γενικά πάντως, μέχρι το τέλος του 2018, το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ γίνεται πιο «βατό». Μετά τη Λαμία, ακολουθούν τα παιχνίδια με Λάρισα και ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στην Τούμπα, δύο εκτός έδρας ματς με Λεβαδειακό και Αήττητο Σπάτων (στο Κύπελλο) και στον τελευταίο αγώνα για το 2018 υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάνννινα (23/12) στην αγωνιστική με την οποία ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος της Σούπερ Λίγκας. Αυτά λοιπόν αφορούν το αγωνιστικό κομμάτι. Εξίσου σημαντικός όμως είναι και ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Ο Λουτσέσκου έχει ήδη κάνει την εισήγησή του για την ενίσχυση του ρόστερ με τρεις ποδοσφαιριστές και αναμένεται η συνάντηση με τον νέο τεχνικό διευθυντή της ομάδας Μάριο Μπράνκο, προκειμένου να συζητηθούν και να καθοριστούν οι στόχοι. Ο ρουμάνος τεχνικός θέλει καταρχήν να ενισχύσει την άμυνα και θα αναζητήσει στόπερ και ακραίο αμυντικό που να είναι σε θέση να αγωνιστεί τόσο δεξιά όσο και αριστερά. Η τρίτη αναζήτηση θα αφορά εξτρέμ.