To Περιστέρι έκανε την αρχή, ο Ολυμπιακός πήρε τη σκυτάλη και οι δυοι τους περιμένουν σήμερα τον Παναθηναϊκό ώστε να διατηρηθεί η τριπλέτα των αδιάφθορων στην κορυφή της Basket League.

Για τους Πειραιώτες ο αγώνας με το Λαύριο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (102-63) λειτούργησε εν είδει παυσίπονου μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, χώρια που πέτυχαν και την πρώτη καστοστάρα τους στη σεζόν. Ο Ολυμπιακός μόστραρε έξι παίκτες με διψήφιο νούμερο πόντων, προεξαρχόντων του Νίκολα Μιλουτίνοφ (16 π., 6 ρ.) και του Βαγγέλη Μάντζαρη, ο οποίος μετά τη μόλις δίλεπτη παρουσία στο ΟΑΚΑ, έβγαλε το… άχτι του με 14 πόντους, 2/2 δ., 3/3 τρ., 1/2 β., 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 25 λεπτά. Τους ακολούθησαν οι ΛεΝτέι 13, Σπανούλης 12 και Παπανικολάου 12, ενώ από το Λαύριο ο Μέλσον σκόραρε 23 πόντους και ο Κακλαμανάκης 10. «Δεν πρόκειται για αντίδραση μετά την ήττα, αλλά αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να παίζουμε κάθε φορά. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τον τρόπο που έπαιξαν ο Μάντζαρης και ο Μπόγρης» σχολίασε ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Το Περιστέρι είχε φτάσει πρώτο στο 5-0, νικώντας στην έδρα του με 89-81 τον Ηφαιστο Λήμνου, σε ένα ματς που κρίθηκε από νωρίς (ημίχρονο 52-31). «Για να μεγαλώσουμε ως ομάδα πρέπει να γίνουμε πιο κυνικοί στο παιχνίδι μας και να μη λειτουργούμε με το θυμικό και τα συναισθήματά μας» τόνισε ο Αργύρης Πεδουλάκης. Τον πρώτο λόγο είχαν οι Χάροου 18, Γκρέι 15, Βασιλόπουλος 14, Σίρκο 11 και Μπέντιλ 10, ενώ από τους νησιώτες ξεχώρισαν οι Σμιθ 20, Γκότσερ 18, Εβανς 17.