Η Λαμία κατάφερε να πετύχει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα και μάλιστα με ανατροπή, καθώς η ομάδα του Μάκη Χάβου επικράτησε εκτός έδρας της Λάρισας με 2-1. Μια νίκη που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία για τους φιλοξενουμένους καθώς η Λαμία κατάφερε να «γυρίσει» το ματς σε μια δύσκολη έδρα. Η θεσσαλική ομάδα προηγήθηκε με εντυπωσιακό γκολ του Ντέλετιτς στο 29′, αλλά οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο με τα γκολ των Μπαράλες (48′) και Επστάιν (65′). Μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η Λαμία έμεινε με δέκα παίκτες στο 75′ λόγω αποβολής του Βάντερσον, αλλά άντεξε στην πίεση που άσκησε η Λάρισα. Οι Θεσσαλοί είχαν μάλιστα δύο μεγάλες ευκαιρίες στις καθυστερήσεις, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση.

«Την αξίζαμε»

Ο τεχνικός των νικητών Μάκης Χάβος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρώτη νίκη της ομάδας του στο πρωτάθλημα, επισημαίνοντας μετά το τέλος του αγώνα: «Αξίζαμε και χρειαζόμασταν τη νίκη. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος αλλάξαμε πολλά πράγματα, βοήθησαν πολύ οι αλλαγές. Ηταν μια νίκη που την αξίζαμε και τη χρειαζόμασταν».

Η διοίκηση της Λάρισας εξέδωσε μετά το τέλος του αγώνα ανακοίνωση για τη διαιτησία του Κομίνη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Το έργο της Ξάνθης ολοκληρώθηκε με διαιτησία Κομίνη, με σχέδιο Τριτσώνη και με πολλά αδικαιολόγητα λάθη δικών μας ανθρώπων. Εχουμε βρεθεί σε πολύ δυσκολότερες θέσεις και τα έχουμε διορθώσει όλα, γιατί είμαστε διαφορετική ΑΕΛ από τότε που μας έριχναν και επικρατούσε η σιωπή των σφαγμένων αμνών».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την Κυριακή το απόγευμα η διοίκηση της Λάρισας εξέδωσε νέα ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει σχέδιο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, που έχει στόχο να εξαναγκάσει τον Αλέξη Κούγια να πουλήσει ή να χαρίσει τις μετοχές του.

Λάρισα: Κρίστινσον, Κόεφ, Γκόλιας, Μόρας, Χούμπτσεβ, Φατιόν, Μπάλλας (75′ Μιλοσάβλιεβιτς), Ντέλετιτς, Σαχίτι, Πίτι, Μπαργκάν (70′ Κούνιτς).

Λαμία: Σαράνοβ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Σκόνδρας, Δημούτσος (68′ Μπερτόλιο), Μπλάζιτς (63′ Οσμάν), Επστάιν (83′ Ασίγκμπα), Καραμάνος, Μπαράλες.