Ας υποθέσουμε πως αποκαλύπτεται ότι το όνομα ενός εκ των ξένων διαιτητών που έρχονται στη χώρα μας να διευθύνουν τους σημαντικότερους αγώνες της Σούπερ Λίγκας εμπλέκεται σε σκάνδαλο χειραγωγημένων αγώνων στην πατρίδα του. Οπως συνέβη πρόσφατα με τους δύο βέλγους ρέφερι που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για προκαθορισμό αποτελεσμάτων.

Για να το βαρύνουμε ακόμα περισσότερο, προσθέτουμε πως ο ύποπτος ξένος διαιτητής ευνόησε συγκεκριμένη ομάδα στην ημεδαπή. Ποια θα είναι η αντίδραση της ΕΠΟ, του καταστροφέα της ελληνικής διαιτησίας Μέλο Περέιρα, αλλά και της ομάδας της οποίας θα έχει υπονομευτεί η προσπάθεια;

Κανονικά το ερώτημα θα έπρεπε να βρίσκεται ψηλά στην ιστοσελίδα της εφημερίδας μας ως γκάλοπ και στη συνέχεια να γίνει επιλογή των πιο έξυπνων προτάσεων.

Η στήλη είναι σε θέση να γνωρίζει πως πολλοί εκπρόσωποι της ελληνικής διαιτησίας προσεύχονται νυχθημερόν γονυπετείς μπροστά στο εικονοστάσι για να πιαστούν οι ξένοι συνάδελφοί τους με την κατσίκα στην πλάτη.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως και αυτοί έχουν δώσει και συνεχίζουν να δίνουν δικαιώματα για να τους βάλει στον γύψο ο Περέιρα. Αν τους περίσσευε όμως λίγο φιλότιμο και αξιοπρέπεια θα έπρεπε να αντιδράσουν. Οχι με τον αστείο τρόπο που έκανε η ομοσπονδία τους, η ΟΔΠΕ. Αλλά μούγγα.

Για φανταστείτε τι θα συνέβαινε στην Ιταλία, την Αγγλία, τη Γερμανία ή την Ισπανία αν οι κρατούντες ανακοίνωναν στους διαιτητές πως τα ντέρμπι θα τα διευθύνουν εισαγόμενοι συνάδελφοί τους; Το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινούσε ποτέ των ποτών.

Αλλά οι έλληνες διαιτητές έτσι έχουν μάθει ή, για να ακριβολογούμε, τους έχουν μάθει. Τα μέλη του ποδοσφαιρικού κονκλάβιου τους έχουν πείσει πως τους χρωστούν χάρη που βρίσκονται σ’ αυτή τη θέση. Τους έχουν μεταγγίσει μέχρι και στο πιο απόμακρο κύτταρό τους την άποψη πως δεν είναι άξιοι, ικανοί, γι’ αυτό πρέπει να σκύβουν το κεφάλι, να μην αντιδρούν, μόνο να υπακούν στις εντολές τους. Κι εμείς οι ρομαντικοί περιμένουμε ακόμα να ανθίσουν τα άνθη της αξιοπιστίας.