Πήγαν, είδαν, συζήτησαν και απήλθαν. Με άδεια χέρια έφυγαν χθες από το γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου οι εκπρόσωποι των δημοσίων υπαλλήλων. Εθεσαν σωρεία αιτημάτων, από τη διατήρηση του σημερινού καθεστώτος βαρών και ανθυγιεινών στο Δημόσιο και την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού έως τις προσλήψεις στο Δημόσιο και την αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ. Σύμφωνα όμως με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Γιάννη Πάιδα, δεν πήραν καμία σχετική δέσμευση.

Στο θέμα του 13ου και 14ου μισθού, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, ο υπουργός επισήμανε ότι ένα τέτοιο μέτρο στοιχίζει 1,6 δισ. ευρώ, ενώ ο δημοσιονομικός χώρος για το 2018 είναι της τάξεως των 800 εκατ. ευρώ.

Στα μισθολογικά, «ο υπουργός δεν μπήκε καν στη συζήτηση», ενώ όσον αφορά το αίτημα ακύρωσης της προνομοθετημένης μείωσης του αφορολογήτου από το 2020 και επαναφοράς του στα 12.000 ευρώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε πως η συζήτηση δεν είναι της παρούσης. Μόνο σε ένα θέμα απάντησε ο υπουργός. Αυτό δεν ήταν άλλο από το Συνταξιοδοτικό και το παιχνίδι που γίνεται για το αν θα περικοπούν ή όχι οι συντάξεις για τους παλιούς συνταξιούχους, αλλά και τις μειωμένες αποδοχές των νέων συνταξιούχων. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συμφώνησε πως για τους νέους συνταξιούχους υπάρχουν αδικίες, εκτιμώντας πως θα περάσουν κάμποσα χρόνια πριν συγκλίνουν οι αποδοχές παλαιών και νέων συνταξιούχων…