Οσο έρχονται στο φώς νέα σκάνδαλα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η επικοινωνιακή τακτική του Μαξίμου παραπαίει μεταξύ άρνησης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Στην παρακμή του τέλους που βρίσκονται, με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα και τις αποκαλύψεις για πολιτική και οικονομική διαφθορά να αυξάνονται, συνήθως φταίει η πραγματικότητα και όλοι οι «κακοί» που θέλουν να δώσει τη λύση ο λαός με εκλογές. Οπότε, η κυβέρνηση συστηματικά στέλνει την μπάλα στην κερκίδα, επιλέγοντας την αντεπίθεση του ηττημένου, που έχει μεν συνειδητοποιήσει την επερχόμενη ήττα του, αλλά προσπαθεί ακόμα να ξεγελάσει τους τελευταίους εύπιστους. Το καθεστώς αριστεροδέξιας «έντιμης» συμπόρευσης Τσίπρα – Καμμένου πνέει τα λοίσθια και μοιάζει όλο και περισσότερο με ποντίκι που βρυχάται.

Ετσι, όταν ανώτερο στέλεχος της πολύπαθης ΕΡΤ καταγγέλλει «την αλαζονική, μικρόψυχη και αστοιχείωτη διοίκηση της ΕΡΤ μαζί με μια άκρως επιθετική συνδικαλιστική παραδιοίκηση», στόχος της οποίας είναι η ιδιοτελής εκμετάλλευση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ενώ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός διαπιστώνει ταυτόσημα ότι η ΕΡΤ είναι ένα κανάλι με παραδιοίκηση και ελέγχεται από ένα συντεχνιακό καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων, η απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό κ. Παππά είναι ότι …θα ανοίξει τον φάκελο για το μαύρο της ΕΡΤ. Οι εμπόλεμες φατρίες στην κυβέρνηση δεν μπορούν πλέον να σταματήσουν τις σοβαρές αποκαλύψεις για πολιτική και οικονομική διαφθορά και σκιαμαχούν με το παρελθόν. Στην ουσία τις επιβεβαιώνουν, πετώντας την μπάλα στην κερκίδα.

Ιδια τακτική στο Προσφυγικό, όταν ανώτερος υπάλληλος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής καταγγέλλει συγκεκριμένα σκάνδαλα και «εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης κονδυλίων, τόσο από τον εμπλεκόμενο κρατικό μηχανισμό, συμπεριλαμβανομένου του ΥΠΕΘΑ, όσο και από ΜΚΟ που διαχειρίζονται κοινοτικούς πόρους», η απάντηση του αρμόδιου υπουργού κ. Βίτσα είναι ότι ο υπάλληλος είναι ανεπαρκής και θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη ως κοινό συκοφάντη.

Τελικά δεν φταίει η πραγματικότητα όταν τα σκάνδαλα έρχονται στη δημοσιότητα, αλλά τα κυβερνητικά κέντρα που με πράξεις και παραλείψεις τα ανέχονται,  τα προστατεύουν και προσπαθούν να τελικά να τα συγκαλύψουν. Αλλά, ποιος πολίτης έχει αμφιβολία σήμερα για το τι γίνεται στην ΕΡΤ ή για την ανθρωπιστική κρίση στα στρατόπεδα προσφύγων με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης; Κανείς δεν κλείνει πια τα μάτια στα κατορθώματα των «εντιμότατων συνεταίρων» .

Για τα παραπάνω η Δικαιοσύνη οφείλει να επέμβει άμεσα. Πολιτικά όμως ο δρόμος προς τις εκλογές θα σηματοδοτηθεί από τη χωρίς όρια και φραγμούς αντεπίθεση των ηττημένων. Απέναντι στην παρακμή, εμείς αντιπαραθέτουμε την ανάγκη αφύπνισης των πολιτών για πραγματική προοδευτική διακυβέρνηση και για ισχυρή εντολή στο Κίνημα Αλλαγής.

Ο Θόδωρος Π. Παπαθεοδώρου είναι βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής