Η ώρα της ανάδειξης του κορυφαίου παίκτη του κόσμου από τη FIFA έφτασε. Στο γκαλά της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, που θα φιλοξενηθεί απόψε στο Royal Festival Hall του Λονδίνου, θα γίνει γνωστό αν ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα παραμείνει βασιλιάς του ποδοσφαίρου ή ο τίτλος του κορυφαίου παίκτη του κόσμου (The Best) θα καταλήξει στα χέρια ενός εκ των Μόντριτς ή Σαλάχ. Αν νικητής αναδειχθεί ο Κροάτης ή ο Αιγύπτιος τότε θα είναι η πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία που δεν θα κατακτήσει το βαρύτιμο βραβείο ένας εκ των Ρονάλντο ή Μέσι.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η επιλογή των εκλεκτόρων να μη συμπεριλάβουν στην τελική τριάδα τον πρώτο σκόρερ της Ευρώπης Λιονέλ Μέσι, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά τα τελευταία 12 χρόνια. Σε αντίθεση με τη Χρυσή Μπάλα για την οποία ψηφίζουν μόνο δημοσιογράφοι, η επιλογή για το βραβείο The Best γίνεται κατά 25% με δημόσια ψηφοφορία, κατά 25% από τους δημοσιογράφους και από 25% για τους ομοσπονδιακούς προπονητές και για τους αρχηγούς των εθνικών ομάδων.

Καλύτερο γκολ

Ισπανικά δημοσιεύματα αναφέρουν πάντως πως ο Μέσι θα παρευρεθεί στο αποψινό γκαλά, καθώς είναι υποψήφιος για μέλος της κορυφαίας ενδεκάδας αλλά και για το καλύτερο γκολ της χρονιάς μαζί με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Γκάρεθ Μπέιλ και έξι ακόμα παίκτες. Η FIFA θα απονείμει επίσης βραβεία στον καλύτερο προπονητή σε άνδρες και γυναίκες, στον κορυφαίο τερματοφύλακα αλλά και στους καλύτερους φιλάθλους.