Ο Tζέιμς Ντάισον, ιδιοκτήτης της εταιρείας των φημισμένων ηλεκτρικών σκουπών, θέλει να εισέλθει στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας και μάλιστα με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ο 70χρονος βρετανός επιχειρηματίας είναι πεπεισμένος ότι έως το 2020 η εταιρεία του θα έχει λανσάρει στην αγορά το πρώτο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο. Μάλιστα, ανέφερε ότι θα επενδύσει περίπου 220 εκατομμύρια ευρώ για την εξέλιξη εργοστασίου παραγωγής του νέου ηλεκτρικού οχήματος. Για τον λόγο αυτόν το εργοστάσιό του θα ενισχυθεί με άλλους 300 υπαλλήλους, που θα εξελίξουν το νέο μοντέλο.

H Porsche Μacan πάει καλά σε πωλήσεις στην Κίνα

H νέα Porsche Macan, η μεσαία πρόταση στην κατηγορία των πολυτελών SUV, είναι έτοιμη και μάλιστα τα πρώτα μοντέλα έχουν ήδη πάρει τον δρόμο προς τους νέους ιδιοκτήτες. Το νέο γερμανικό μοντέλο πρωτολανσαρίστηκε στην αγορά το 2014. Συνολικά έχει πουλήσει πάνω από 350.000 οχήματα, ενώ ένα στα τρία (100.000 αντίτυπα) έχει ταξινομηθεί στην αγορά της Κίνας, εκεί όπου η δημοφιλής κατηγορία των SUV κάνει θραύση.

Στην Κοιλάδα του Θανάτου η νέα BMW 8

Οι δοκιμές εξέλιξης ενός αυτοκινήτου περιλαμβάνουν τεστ σε σκληρές καιρικές συνθήκες, είτε αφορούν παγετούς στον Βόρειο Πόλο, είτε αφόρητη ζέστη σε τρομακτικές ερήμους. Την παραπάνω συνταγή, ώστε να δοκιμάσει τα περιθώρια αντοχής του νέου της μοντέλου, της BMW 8 Cabrio, δοκιμάζει αυτή την περίοδο η βαυαρική φίρμα στην Κοιλάδα του Θανάτου, στο Λας Βέγκας. Το απαιτητικό πρόγραμμα δοκιμών του νέου μοντέλου, που αυτή την περίοδο γράφει χιλιόμετρα σε απρόσιτες περιοχές στις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, θα παρέχει στο τέλος στους υπεύθυνους εξέλιξης του αυτοκινήτου τις πιο σημαντικές πληροφορίες για τη λειτουργική ασφάλεια των μηχανικών και ηλεκτρονικών εξαρτημάτων υπό ακραίες καιρικές συνθήκες, ακόμη και σε θερμοκρασίες άνω των 50 βαθμών Κελσίου!

Υβριδική Lamborghini αξίας 2,5 εκατομμυρίων ευρώ

Τα υβριδικά μοντέλα κοστίζουν, αλλά όταν συνδυαστούν με super car μοντέλα, τότε η τιμή τους αγγίζει τα όρια της τσέπης ενός κροίσου. Οπως η νέα LB48H της Lamborghini, που θα φοράει ένα υβριδικό σύνολο, συνδυασμένο από έναν V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα 6,5 λίτρων που θα αποδίδει 850 ίππους, εκ των οποίων 50 προέρχονται από τον ηλεκτροκινητήρα. Θα κοστίζει περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ.