Οι βραδιές είναι φθινοπωρινές ελέω καιρού και… ευρωπαϊκές, χάρη στο ποδόσφαιρο. Αξίζει όμως μια στάση στο φινάλε του καλοκαιριού και σε λημέρια Σούπερ Λίγκας, μιας και από τη Δευτέρα το βράδυ χορεύοντας στη βροχή επέστρεψε ένας φίλος από τα παλιά. Πιθανότατα μάλιστα γύρισε με κυβικά που του αντιστοιχούν. Μια ομάδα που εξ ορισμού το μέγεθός της δεν συνάδει με τις κατηγορίες στις οποίες περιπλανήθηκε για μια τετραετία. Ο Αρης. Κλασικό μέλος της παρέας των μεγάλων, που με έναν τρόπο χάθηκε στη… μετάφραση.

«Μια πόλη μια ομάδα» είναι ένα από τα σύγχρονα moto του ΠΑΟΚ, που απόψε στην Τούμπα παίζει μια ιστορική παρτίδα πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η πόλη της Θεσσαλονίκης όμως μια ομάδα δεν είχε ποτέ και δεν θα έχει ποτέ, ό,τι και να συμβεί. Η Ιστορία μιλά από μόνη της. Οι παλιοί θυμούνται τα 70s και τα 80s, οι νεότεροι την ομάδα με τις διαδοχικές παρουσίες σε τελικούς Κυπέλλου (2003, 2005, 2008, 2010) και το «διπλό» στο Βιθέντε Καλντερόν με την Ατλέτικο.

Ο Αρης και ο Ηρακλής είναι πολύ σημαντικά μεγέθη για να τα αφήσει κανείς έξω από μια τέτοια συζήτηση. Και αν οι Κυανόλευκοι είναι και φέτος μακριά από την πρώτη κατηγορία, οι Κιτρινόμαυροι είναι εδώ. Φρόντισαν εμφατικά να μας θυμίσουν την παρουσία τους.

Δεν είναι η νίκη στη Λαμία, είναι ο τρόπος. Το ποδόσφαιρο που παρουσίασαν. Η τακτοποίηση στο χορτάρι, η ταχύτητα, το ταλέντο του Μπρούνο Γκάμα και του Ματέο Γκαρσία. Είναι ο αγέρωχος τρόπος με τον οποίο στεκόταν όρθιος στη βροχή ο Πάκο Ερέρα, που για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν έχει μακράν το σημαντικό βιογραφικό προπονητή στο φετινό πρωτάθλημα.

Δεν έχει ανάγκη η Σούπερ Λίγκα απλώς την παρουσία του Αρη. Εχει ανάγκη τον κανονικό Αρη. Εκείνον που σε λίγο θα γεμίζει το Κλεάνθης Βικελίδης και θα επαναφέρει μια πραγματικά δύσκολη έδρα στην εξίσωση του πρωταθλήματος. Εχει ανάγκη τον Αρη που θα διεκδικήσει κάτι παραπάνω από την παραμονή του. Το πρώτο δείγμα λοιπόν δικαίως δημιούργησε προσδοκίες, σε μια περίοδο μάλιστα που οι Θεσσαλονικείς συνεχίζουν να ενισχύονται. Το δίδυμο Μαρτίνες – Σιώπης είναι ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση. Μακάρι να δείξει έτοιμος για κάτι παραπάνω από μια βραδιά Δευτέρας στη Λαμία. Θα είναι πολύ καλό νέο για το πρωτάθλημα. Στην πορεία θα φανούν τα υπόλοιπα.