Από τον κυνισμό στη χυδαιότητα περνούν πλέον τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αναζητώντας σημείο απεγκλωβισμού από το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί το Μαξίμου και η Κουμουνδούρου από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, ενώ καθημερινό φαινόμενο αποτελούν οι «ατυχείς» και προκλητικές δηλώσεις τους σχετικά με τους υπευθύνους της τραγωδίας. Η εικόνα πλήρους σύγχυσης, μάλιστα, προκαλεί πονοκέφαλο στον κομματικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ που αναγκάζεται να επεμβαίνει για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Οι χθεσινές δηλώσεις της Ελένης Αυλωνίτου ήταν το αποκορύφωμα των επί σειρά προσβλητικών δηλώσεων από τη μεριά των κυβερνητικών στελεχών. Η βουλευτής της Β’ Αθήνας, δείχνοντας τυφλωμένη από κομματική εμπάθεια, στην προσπάθειά της να στηρίξει ένα νέο αφήγημα για τα αίτια της τραγωδίας στο Μάτι, ξεπέρασε τα όρια και κατέφυγε σε ύβρεις. Κατά τη διάρκεια της πολιτικής αντιπαράθεσης που είχε με τον Γεράσιμο Γιακουμάτο στον Αnt1 ανέφερε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «λέει παπαριές»!.. Στην αγωνιώδη προσπάθειά της να απαλλάξει την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, είχε καταφύγει από την πρώτη στιγμή σε προσβολές κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέροντας αρχικά πως λέει «κοτσάνες», για να ακολουθήσουν τα χυδαία σχόλιά της που άφησαν εμβρόντητους τους συνομιλητές της και προκάλεσαν πολιτικό σάλο.

Είναι η ίδια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που δήλωνε πως την πολεμούν επειδή «διαθέτει ομορφιά και πολιτικό λόγο». Κι επίσης, η ίδια που μόλις προ τριημέρου διατύπωσε τη θεωρία πως οι δεκάδες πολίτες βρήκαν τραγικό θάνατο επειδή δεν είχαν εκπαιδευτεί. Μάλιστα, χθες προχώρησε ένα βήμα παρακάτω αναφέροντας πως οι πολίτες που έτρεχαν στη θάλασσα σε μια προσπάθεια να διασωθούν «έπρεπε να βουτάνε πιο βαθιά για να προστατευθούν από τα αποκαΐδια».

«ΑΠΟΚΗΡΥΞΗ». Ο σάλος που ξέσπασε από τις δηλώσεις της, με αφετηρία τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανάγκασε και την Κουμουνδούρου να «αποκηρύξει» τη βουλευτή. Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου έσπευσε να αποδοκιμάσει την Αυλωνίτου, λέγοντας πως τέτοιες αναφορές δεν πρέπει να έχουν καμία θέση στην πολιτική αντιπαράθεση. Μέσα σε αυτό το σκηνικό, η Αυλωνίτου αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη: «Λυπάμαι βαθύτατα για τις ατυχείς εκφράσεις, που χρησιμοποιήθηκαν εκ μέρους μου σε τηλεοπτική εκπομπή, ως προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο πολιτικός μου λόγος δεν συνάδει με τέτοια ρητορική, ακόμη και σε περιπτώσεις έντονης αντιπαράθεσης» έγραψε με απολογητικό ύφος στο Twitter, αν και επί της ουσίας επέμεινε στη βασιμότητα της κριτικής της στον πρόεδρο της ΝΔ.

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ. Αμετανόητος εμφανίστηκε και ο Φώτης Κουβέλης ο οποίος προχθές «αντιγράφοντας» τον Παύλο Πολάκη επιχείρησε έναν συμψηφισμό ανάμεσα στην τραγωδία στο Μάτι και την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο. Με καθυστέρηση 24 ωρών, ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας πως όχι μόνο δεν ανασκευάζει, αλλά και πως ευθύνονται η «μονταζιέρα» και το «μαύρο μέτωπο που θέλει να χτυπήσει τον ίδιο και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», διαστρεβλώνοντας σκόπιμα τις δηλώσεις του.