Θέσεις πρακτικής άσκησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με μισθό 1.130 ευρώ τον μήνα προκηρύσσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η πρακτική άσκηση αφορά συνολικά 1.300 πτυχιούχους.

Πρόκειται για επί πληρωμή πρακτική άσκηση πέντε μηνών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ή σε κάποιους επιτελικούς φορείς και οργανισμούς των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, όπως για παράδειγμα η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης).

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι υποψήφιοι να έχουν ολοκληρώσει τριετή κύκλο σπουδών με πανεπιστημιακό πτυχίο ή ισοδύναμο τίτλο.

Η επιτροπή δέχεται τα διπλώματα ή τα πιστοποιητικά με τον τελικό βαθμό, το συμπλήρωμα διπλώματος Europass, εφόσον υπάρχει, καθώς και τυχόν έγγραφα από μεταγραφές πανεπιστημίων.

Επίσης οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν πολύ καλή γνώση της αγγλικής, γαλλικής ή της γερμανικής γλώσσας, πολύ καλή γνώση μιας δεύτερης επίσημης γλώσσας της ΕΕ (που απαιτούνται για τους υπηκόους της ΕΕ). Δεν απαιτείται καμία απόδειξη για την ίδια τη μητρική γλώσσα.

Δεν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι έχουν κάνει κάποια πρακτική άσκηση αμειβόμενη ή μη και ανεξάρτητα από το είδος της σύμβασης εργασίας (συμπεριλαμβανομένης της προσωρινής εργασίας, ακόμη και αν υπογράφηκε με τρίτο) για περισσότερες από έξι εβδομάδες στα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι οι πρακτικές ασκήσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ακαδημαϊκών σπουδών δεν θα ληφθούν υπόψη.

Οσοι περάσουν επιτυχώς την πρώτη φάση θα τους ζητηθεί να μεταφορτώσουν όλα τα δικαιολογητικά σε ένα ενιαίο αρχείο PDF, τα οποία και θα επαληθευτούν στη συνέχεια.

Οι υποψήφιοι θα λάβουν ένα μηνιαίο επίδομα ύψους περίπου 1.120 ευρώ και επιστροφή των εξόδων ταξιδίου.

Μπορεί επίσης να παρέχεται ασφάλιση ατυχημάτων και υγείας. Κάθε εξάμηνο υπάρχουν περίπου 650 διαθέσιμες θέσεις.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 31 Αυγούστου 2018, στις 12.00 ώρα Βρυξελλών, ενώ η πρακτική άσκηση ξεκινά την 1η Μαρτίου 2019 (650 θέσεις) και την 1η Οκτωβρίου (650 θέσεις).

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή των αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://ec.europa.eu/stages.