Ένας 74χρονος άνδρας προσήχθη το πρωί από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ της Άμεσης Δράσης Αττικής, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να εξεταστεί για πιθανή εμπλοκή του στην πυρκαγιά στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο που εκδηλώθηκε τη νύχτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, ο 74χρονος εντοπίστηκε στο σπίτι του στη Νέα Φιλαδέλφεια και παραδόθηκε στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος, η οποία έχει αναλάβει τη διερεύνηση των αιτιών της φωτιάς.

Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, ο άνδρας νοσηλευόταν για παθολογικά αίτια στον θάλαμο του πρώτου ορόφου, όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Από την αυτοψία στον χώρο φαίνεται πως η φωτιά ξεκίνησε από το μεσαίο κρεβάτι του θαλάμου, εκεί όπου νοσηλευόταν ο 74χρονος, ο οποίος φέρεται να εξαφανίστηκε αμέσως μετά το περιστατικό.

Στον ίδιο θάλαμο βρίσκονταν άλλοι δύο ασθενείς. Ο ένας κατάφερε να απομακρυνθεί μόνος του, ενώ ο δεύτερος, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, μετακινήθηκε με το κρεβάτι του από νοσηλεύτρια, αποφεύγοντας έτσι τον τραυματισμό.

Ο 74χρονος βρίσκεται αυτή την ώρα στη ΔΑΕΕ, όπου αναμένεται να δώσει κατάθεση στους αρμόδιους αξιωματικούς σχετικά με την υπόθεση.

Γεωργιάδης από Σισμανόγλειο: «Από φωτιά σε στρώμα ξεκίνησε η φωτιά» – Γυναίκα υπέστη ανακοπή

«Από φωτιά σε στρώμα ξεκίνησε η φωτιά» στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης από το νοσηλευτικό ίδρυμα όπου βρέθηκε το πρωί.

«Ο ασθενής που ήταν πάνω είχε φύγει. Από ό,τι μαθαίνω από την Αστυνομία δήλωσε ότι είδε ένα περίεργο όνειρο και μετά κατάλαβε ότι είχε πάρει φωτιά και έφυγε, τρόμαξε. Δεν ξέρω, αυτά θα τα πει η ανάκριση. ‘Εχει υποστεί σοβαρές ζημιές το νοσοκομείο, μία ολόκληρη κλινική έχει καταστραφεί κα πρέπει να τη φτιάξουμε από την αρχή[…]» σημείωσε.

Θα μπορούσαμε να θρηνούμε σήμερα πολλά ανθρώπινα θύματα, είπε ο υπουργός εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του προς το προσωπικό του νοσοκομείου, που αντέδρασε άμεσα και αποτελεσματικά, όπως είπε.

«Μέσα σε αυτή την ξαφνική πολύ μεγάλη ατυχία, προϊόν προφανούς εγκληματικής ενέργειας που μένει να αποδειχθεί από την ανακριτική διαδικασία, πώς, τι και με ποιον τρόπο συνέβη το προσωπικό ανταποκρίθηκε απολύτως» υπογράμμισε.

«Ήμασταν τυχεροί γιατί μεταφέρθηκαν όλοι οι ασθενείς με ασφάλεια», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Στις πέντε παρά το πρωί, ένα κρεβάτι σε θάλαμο της Παθολογικής έπιασε φωτιά. Εκεί δεν υπάρχουν εύφλεκτα υλικά, άρα κάποιος έβαλε φωτιά στο στρώμα. Η νοσηλεύτρια την κατάλαβε αμέσως και είδε το κρεβάτι να φλέγεται. Ο ασθενής που νοσηλευόταν εκεί είχε φύγει νωρίτερα, και όπως μάθαμε, τον εντόπισε η αστυνομία στο σπίτι του».

Το προσωπικό ενήργησε με πολύ μεγάλη ταχύτητα, επισήμανε ο υπουργός, ενώ αναφέρθηκε και σε περιστατικό κατά το οποίο μία γυναίκα υπέστη ανακοπή. «Ήταν να καταλήξει, ήταν η πρώτη που μεταφέρθηκε εκτός νοσοκομείου, δεν είχε καμία εμπλοκή με τη φωτιά», όπως εξήγησε.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα περίπου στις 05:00 εντός δωματίου στον 1ο όροφο της Α’ Παθολογικής κλινικής, στο οποίο νοσηλεύονταν τρεις ασθενείς. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, το δωμάτιο κάηκε ολοσχερώς αλλά η πυρκαγιά δεν επεκτάθηκε σε άλλους χώρους, ενώ πραγματοποιήθηκε προληπτική απομάκρυνση περίπου 35 ασθενών του 1ου ορόφου καθώς και 35 ασθενών του 2ου ορόφου.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 28 πυροσβέστες με 7 οχήματα, καθώς και δύο ειδικά οχήματα εκ των οποίων ένα βραχιονοφόρο και ένα κλιμακοφόρο.

Σημειώνεται ότι το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Αττικής έχει μεταβεί στο νοσοκομείο για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

ΣΧΟΛΙΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
0 /50
0 /2000
YouTube thumbnail