Η Ισπανία προχωρά σήμερα σε σημαντική μείωση του φόρου προστιθέμενης αξίας στα καύσιμα, από 21% σε 10%, στο πλαίσιο μέτρων που στοχεύουν στην ανακούφιση των πολιτών από το οικονομικό πλήγμα που έχει προκαλέσει η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοσταθμού SER.
Όπως μεταδίδει το SER, η κυβέρνηση στη Μαδρίτη σχεδιάζει επίσης την αναστολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στους υδρογονάνθρακες. Η απόφαση αυτή αναμένεται να οδηγήσει σε άμεση μείωση των τιμών του ντίζελ και της βενζίνης κατά 0,30 έως 0,40 ευρώ το λίτρο.
Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η κυβέρνηση θα καταργήσει και τον φόρο 5% στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει πριν από τη συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία θα παρουσιαστούν επισήμως τα μέτρα, στις 11:00 τοπική ώρα.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, υπουργοί είχαν επισημάνει ότι το πακέτο θα περιλαμβάνει στήριξη για τους οικονομικούς τομείς που πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Ωστόσο, τόνισαν πως η υψηλή παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές καθιστά την ισπανική οικονομία λιγότερο ευάλωτη στις επιπτώσεις της ανόδου των τιμών του πετρελαίου λόγω του πολέμου.

- Ιουλία Καλλιμάνη: Έβαλε στη θέση του θαμώνα που πήγε να της δώσει 100ευρω – «Είσαι τρελός ρε;»
- Μουντιάλ 2026: Ο IShowSpeed «τρελάθηκε» με την απίστευτη ταχύτητα του Βινίσιους στο Βραζιλία – Ιαπωνία! (vid)
- Προειδοποίηση Ιράν προς Μακρόν: «Η απονάρκωση των Στενών του Ορμούζ είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση»







