Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στον Τρελάγκαθα Αιτωλοακαρνανίας. Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 47 πυροσβέστες, οι οποίοι ενισχύονται από τρεις ομάδες πεζοπόρων της 6ης ΕΜΟΔΕ και 13 πυροσβεστικά οχήματα. Την επιχείρηση συνδράμουν από αέρος τρία αεροσκάφη, προσπαθώντας να περιορίσουν το μέτωπο και να αποτρέψουν την εξάπλωση της φωτιάς.

Νέο 112 ήχησε το απόγευμα της Δευτέρας 11/8 (19:27) για απομάκρυνση απο την περιοχή Τρελάγκαθα προς Μεσολόγγι.

Στις 16:53 ήχησε το 112 στο Κάτω Ευηνοχώρι Αιτωλοακαρνανίας για να παραμείνουν οι κάτοικοι σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγείες των αρχών.

Αντιδράσεις και επιχειρηματική κινητοποίηση

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε αυξημένη επιφυλακή, καθώς οι καιρικές συνθήκες και η χαμηλή βλάστηση ενδέχεται να δυσκολέψουν το έργο της κατάσβεσης. Όπως υπογραμμίζουν οι αρμόδιοι, «η άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων είναι καίριας σημασίας για την αποφυγή περαιτέρω εξάπλωσης».