Το Ιράν δήλωσε σήμερα, ότι δεν υπάρχει ακόμη “πλάνο” για επανάληψη των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα με τις ΗΠΑ, μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ την Τετάρτη στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Χάγη, για συνομιλίες την ερχόμενη εβδομάδα.
«Οι εικασίες για επανάληψη των διαπραγματεύσεων δεν πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. Θα ήθελα να πω ξεκάθαρα, ότι καμία συμφωνία ή διευθέτηση δεν επιτεύχθηκε με σκοπό τη διεξαγωγή νέων διαπραγματεύσεων. Δεν υπάρχει ακόμη πλάνο για την έναρξη διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί στην ιρανική κρατική τηλεόραση.
Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρολάιν Λέβιτ δήλωνε, ότι η κυβέρνηση Τραμπ συνεχίζει να είναι σε «στενή επικοινωνία με τους Ιρανούς», αλλά δεν έχουν προγραμματιστεί επί του παρόντος συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. «”Δεν έχουμε προγραμματίσει τίποτα προς το παρόν, αλλά μίλησα με τον ειδικό απεσταλμένο μας (Στιβ) Γουίτκοφ εκτενώς σήμερα το πρωί και μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι συνεχίζουμε να είμαστε σε στενή επικοινωνία με τους Ιρανούς και μέσω των διαμεσολαβητών μας επίσης» πρόσθεσε.
Η Λέβιτ υπογράμμισε, ότι «η κυβέρνηση εστιάζει πάντα στη διπλωματία και στην ειρήνη και θέλουμε να διασφαλίσουμε, ότι μπορούμε να φτάσουμε σε ένα σημείο, όπου το Ιράν θα συμφωνήσει σε ένα πυρηνικό πρόγραμμα χωρίς εμπλουτισμό για μη στρατιωτικούς σκοπούς».
- Δίκη Υποκλοπών: Ο ρόλος του υπαλλήλου σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και οι αναφορές για την ΕΥΠ
- Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ – ΠΑΣΟΚ: Δεν θυμόταν, δεν γνώριζε, δήλωσε άγνοια για κρίσιμα θέματα η πρώην Αντιπρόεδρος Άννα Μαρία Γιάντση
- ΝΑΤΟ: Τα μέλη της συμμαχίας θα συζητήσουν σύντομα για την ασφάλεια στην Αρκτική







